Camembert uit de oven met een zoete topping

De zoete zuidvruchten zijn erg lekker bij het zoute van de camembert. Deze camembert uit de oven met een zoete topping is een leuk gerecht om als borrelhap, voorgerecht of zelfs nagerecht te serveren. Je hebt er weinig werk aan, maar zet wel een spectaculair gerecht op tafel!

 

Camembert

 

Ik heb nu een kleine ronde camembert van ongeveer 250 gram gebruikt voor dit gerecht. Als je een kleine ronde brie of geitenbrie kunt vinden, kan je deze er ook voor gebruiken. Het ziet er feestelijk uit en is daarnaast nog ontzettend lekker. Ideaal als borrelhapje met de feestdagen.
Je kunt het hapje van tevoren al in elkaar draaien en dan vlak voor het serveren in de oven doen. Ideaal voor als je gasten hebt en niet te lang in de keuken wilt staan.
Serveer er lekker stokbrood of toastjes bij en je hebt een feestelijk borrelhapje.
Door de camembert even te bakken in de oven, wordt deze boterzacht en smelt het bijna. Zo lekker!

Camembert uit de oven met een zoete topping

Ik heb nog een heerlijke variatie op dit hapje gemaakt. Ik heb namelijk een camembert ook gemaakt met een zelfgemaakte cranberrycompote. Ook zo feestelijk voor de Kerst.
Hiervoor heb ik 2 el cranberrycompote, 1 knoflookteentje, 7 pecannoten, 1 takje tijm, 1 el honing
en wat peper gebruikt.
Snijd hiervoor de knoflook in dunne plakjes en steek deze in de kaast. Lepel de cranberrycompote op de kaas. Hak de pecannoten grof en doe dit samen met de tijmblaadjes, honing en peper erop.
Bak dit ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

 

En ik heb nog meer feestelijke borrelhapjes voor jullie, zoals bijvoorbeeld:

 

Krans van roomkaas met cranberries en pecannoten
Zelfgemaakte kippenlever paté
Kroepoek met roomkaas en kaviaar
Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook
Gerookte zalm dip met mierikswortel
Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries
Filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote
Gevulde eieren met gerookte zalm en kervel

 

 

Recept Camembert uit de oven met een zoete topping:

Camembert uit de oven met een zoete topping. Deze Camembert uit de oven met een zoete topping kan je als borrelhap, voorgerecht of nagerecht serveren.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Nagerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 medjoul dadels
  • 4 zachte vijgen
  • 25 gr pecannoten
  • 10 gr blanke rozijnen
  • 2 el vijgenjam
  • 1 Camembert (250 g)
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 2 el maple syrup
  • 1 stokbrood of toast

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Verwijder de pitten van de dadels en snijd de dadels en vijgen in stukjes.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Verwarm de vijgenjam in een pannetje. Meng de vijgen, dadels, pecannoten en rozijnen door de warme jam.
  • Haal de camembert uit de verpakking en leg deze op een stuk bakpapier.
  • Bestrooi de camembert met de tijmblaadjes, lepel het vruchten/notenmengsel erop en giet de maple syrup erover.
  • Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de kaas uit de oven en leg met het bakpapier op een serveerplank.
  • Serveer er een stokbrood of toastjes bij.

2 reacties

  1. Een super lekker gerecht snel te maken en zeker succes leuk als voorgerecht of nagerecht of op een toastje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating