Camembert uit de oven met een zoete topping. Deze Camembert uit de oven met een zoete topping kan je als borrelhap, voorgerecht of nagerecht serveren.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hapjes, Kerst, Nagerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Frans
Topping
- 3 medjoul dadels
- 4 zachte vijgen
- 25 gr pecannoten
- 10 gr blanke rozijnen
- 2 el vijgenjam
Camembert
- 1 Camembert (250 g)
- 1 tl tijmblaadjes
- 2 el maple syrup
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Verwijder de pitten van de dadels en snijd de dadels en vijgen in stukjes.
Hak de pecannoten grof.
Verwarm de vijgenjam in een pannetje. Meng de vijgen, dadels, pecannoten en rozijnen door de warme jam.
Haal de camembert uit de verpakking en leg deze op een stuk bakpapier.
Bestrooi de camembert met de tijmblaadjes, lepel het vruchten/notenmengsel erop en giet de maple syrup erover.
Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de kaas uit de oven en leg met het bakpapier op een serveerplank.
Serveer er een stokbrood of toastjes bij.