Ga terug
+ servings
Camembert uit de oven met een zoete topping. Deze Camembert uit de oven met een zoete topping kan je als borrelhap, voorgerecht of nagerecht serveren.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hapjes, Kerst, Nagerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Topping

  • 3 medjoul dadels
  • 4 zachte vijgen
  • 25 gr pecannoten
  • 10 gr blanke rozijnen
  • 2 el vijgenjam

Camembert

  • 1 Camembert (250 g)
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 2 el maple syrup

Erbij

  • 1 stokbrood of toast

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Verwijder de pitten van de dadels en snijd de dadels en vijgen in stukjes.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Verwarm de vijgenjam in een pannetje. Meng de vijgen, dadels, pecannoten en rozijnen door de warme jam.
  • Haal de camembert uit de verpakking en leg deze op een stuk bakpapier.
  • Bestrooi de camembert met de tijmblaadjes, lepel het vruchten/notenmengsel erop en giet de maple syrup erover.
  • Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de kaas uit de oven en leg met het bakpapier op een serveerplank.
  • Serveer er een stokbrood of toastjes bij.