Dit is een recept van Nigella Lawson, the Kitchen Goddess van Engeland. Emergency brownies noemt zijn het. Ik heb er natuurlijk mijn eigen twist aan gegeven en omdat het bijna december is een beetje de smaken van deze maand toegevoegd. Het zijn mijn brownies in een potje geworden.
Ik zag deze leuke potjes staan en heb er een paarse gekocht. De volgende dag dacht ik waarom heb ik er niet twee gekocht? Terug naar de winkel, wat denk je….geen paarse meer (balen). Maar dit blauwe potje is ook heel mooi natuurlijk. Je kunt hiervoor elk potje of schaaltje (ramaquin) gebruiken, als het maar geschikt is voor in de oven.
Als je meer van deze lekkere brownies in een potje wilt maken dan vermenigvuldig je gewoon de hoeveelheid ingredienten.
In plaats van speculaaskruiden kan je ook kaneelpoeder gebruiken.
Brownies
En nog zulke heerlijk brownies zijn deze Kruidige mokka brownies. Probeer ze eens!
Ingrediënten
- 50 gr zachte roomboter
- 40 gr bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 15 gr gembersiroop
- 40 gr zelfrijzend bloem
- 15 gr cacaopoeder
- snufje zeezoutvlokken
- 1 groot ei
- 1 tl speculaaskruiden
- 25 gr walnoten, gehakt
- 25 gr gedroogde cranberries
- 50 gr witte chocolade, gehakt
- zonnebloemolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170˚C. Mix de roomboter, suiker, vanillesuiker en gembersiroop in een kom. Meng hierdoor de bloem, de cacao en het zout.
- Klop het ei en speculaaskruiden met de hand door elkaar, voeg dit toe aan het chocolademengsel en roer tot het volledig gemengd is.
- Voeg de noten, cranberries en de chocoladestukjes toe en meng dit voorzichtig door elkaar tot dit volledig is opgenomen.
- Vet twee kleine potjes in met de olie. Verdeel het browniemengsel over de twee ingevette potjes en zet ze in de oven.
- Bak de brownies ongeveer 15-17 minuten in de voorverwarmde oven tot ze net los begint te komen van de zijkanten en de bovenkant een beetje droog is.
- Haal ze uit de oven en zet het op het aanrecht om af toe koelen totdat je ze gaat eten.
- Als het goed is, is de binnenkant van de brownie nog lekker smeuïg. Enjoy!