De eerste keer dat ik een recept voorbij zag komen van brownies gemaakt van zwarte bonen dacht ik gatver, dat lijkt mij niet lekker. Maar ja mijn nieuwsgierigheid was toch gewekt. Laat ik het dan maar eens proberen! Ik had nog een blik zwarte bonen staan en cacao en chocolade heb ik altijd wel in huis. Had nooit gedacht dat dit lekker zou worden, maar dat was het wel ….. ontzettend lekker. Manlief geloofde niet dat het van zwarte bonen gemaakt was, heerlijk vond hij ze.
Nu denk ik dat de cacao en chocolade wel de smaakmakers zijn van deze brownies, er zit namelijk genoeg hiervan in het browniebeslag. Maar het is toch verbazingwekkend dat je van een blikje zwarte bonen zoiets lekkers kunt maken. En het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken.
Pureer de bonen wel lang genoeg in de blender, zodat het een egaal en dun beslag wordt. Het lijkt erg dun en weinig als je het in het bakblik giet, maar geloof me het worden echte brownies.
Het voordeel van deze brownies is ook dat er totaal geen bloem aan te pas komt, dus glutenvrij!
*Ik heb frambozenazijn voor dit recept gebruikt, maar je kunt ook rode wijnazijn of appelciderazijn gebruiken.
Natuurlijk heb ik ook nog een ander brownie recept voor je. Wat dacht je van deze Kruidige mokka brownies
Lesley
augustus 25, 2017 @ 1:43 pm
Heb je 2x 150 gram chocolade nodig
Hanneke de Jonge
augustus 25, 2017 @ 4:14 pm
Hoi Lesley, nee je hebt 1 x 150 gram chocolade nodig. De helft doe je in het beslag en de andere helft op de cake.