Brownies gemaakt van zwarte bonen. De eerste keer dat ik een recept voorbij zag komen van brownies gemaakt van zwarte bonen dacht ik gatver niet lekker.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 32 minuten min
Totale tijd 47 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 1 blikje (400 gr) zwarte bonen
- 150 gr chocolade, puur
- 2 eieren (L)
- 50 gr cacaopoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 staafje oploskoffie mocca
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 150 gr rietsuiker
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el (amandel)melk
- 1 tl frambozenazijn*
- 1 el bakpoeder
Verwarm de oven voor op 175˚C.
Bekleed een vierkant bakblik van 22 cm met bakpapier.
Doe de zwarte bonen in een vergiet en spoel ze goed af.
Hak de chocoladereep in hele kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten - behalve de chocolade - in een blender en mix minimaal 2 minuten tot een smeuïg beslag ontstaat. Meng nu met een spatel de helft van de chocoladestukjes erbij.
Giet het beslag in het bakblik en strooi de rest van de chocoladestukjes over het beslag.
Zet het bakblik in de oven en bak ongeveer 30-32 minuten tot het gaar is.
Check met een satéprikker of de brownies gaar zijn, als deze er droog uit komt dan is het gaar. Haal het bakblik uit de oven en laat afkoelen voordat je het in stukken snijdt.