Broodpudding met Appel, Cranberries en Kaneel

Heerlijke ouderwetse broodpudding met de smaken van december voor een koude avond. Manlief had veel te veel brood gekocht en dat vind ik dan zonde om weg te gooien of aan de vogels te voeren. Ik maakte deze heerlijke broodpudding met appel, cranberries en kaneel van een heel overgebleven stokbrood.
Je kunt van elk soort brood een lekkere broodpudding oftewel een bread and butter pudding maken. Zelfs croissants, krentenwegge, suikerbrood, etc. kan je omtoveren in een heerlijk toetjes.

Ik heb deze broodpudding niet te zwaar gemaakt, dus geen roomboter en slagroom erdoor. Wil je dat wel, ga je gang en leef je helemaal uit. Je kunt 200 ml melk en 200 ml room gebruiken en het brood eventueel besmeren met roomboter.

Broodpudding

Ik heb ook nog meer heerlijke broodpuddingrecepten voor jou:

  1. Broodpudding van Fries suikerbrood met Beerenburgsaus
  2. Broodpudding gemaakt van Kerststol
  3. Broodpudding gemaakt van Croissants

Tip:

  • Ik heb een ovale ovenschaal van 26 centimeter lang gebruikt voor dit gerecht.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Broodpudding met Appel, Cranberries en Kaneel:

Broodpudding met appel, cranberries en kaneel. Ik had een stokbrood over en heb daar een heerlijke broodpudding van gemaakt. No waste in deze keuken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Engels
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 stokbrood (ongeveer 250 gr)
  • 2 Jonagold appels
  • 1 handvol cranberries
  • 3 eieren
  • 75 gr (riet)suiker + 1 extra
  • 400 ml melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 mandarijn, rasp en sap ervan

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160˚C.
  • Vet een ovenschaal in met boter of neutrale olie.
  • Snijd de stokbrood in dunne plakjes. Spoel de appels goed schoon, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken.
  • Leg een de helft van het brood dakpansgewijs in de ovenschaal en leg hierop de appelplakken en de helft van de cranberries. Herhaal dit nog een keer.
  • Klop de eieren luchtig met de suiker en meng dan de melk, vanille, kaneel, mandarijnrasp- en sap door erdoor.
  • Giet dit mengsel over het brood en appel en laat het even staan totdat al het brood goed doorweekt is.
  • Bestrooi met wat rietsuiker en bak de broodpudding in ongeveer 30-35 minuten in de warme oven.
  • Haal de schaal dan uit de oven en zet deze gezellig op tafel zodat iedereen een portie kan nemen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating