Heerlijke ouderwetse broodpudding met de smaken van december voor een koude avond. Manlief had veel te veel brood gekocht en dat vind ik dan zonde om weg te gooien of aan de vogels te voeren. Ik maakte deze heerlijke broodpudding met appel, cranberries en kaneel van een heel overgebleven stokbrood.
Je kunt van elk soort brood een lekkere broodpudding oftewel een bread and butter pudding maken. Zelfs croissants, krentenwegge, suikerbrood, etc. kan je omtoveren in een heerlijk toetjes.

 

Ik heb deze broodpudding niet te zwaar gemaakt, dus geen roomboter en slagroom erdoor. Wil je dat wel, ga je gang en leef je helemaal uit. Je kunt 200 ml melk en 200 ml room gebruiken en het brood eventueel besmeren met roomboter.

 

Ik heb een ovale ovenschaal van 26 centimeter lang gebruikt voor dit gerecht.

 

Suikerbrood

 

Ik heb ook nog een heerlijke recept voor een Broodpudding van Fries suikerbrood met Beerenburgsaus voor jou.