Dit in Brazilië zo populaire broodje bestaat uit een stokbroodje belegd met rosbief, mozzarella kaas, tomaat en augurk. Het Braziliaanse broodje Bauru is in Brazilië net zo populair als de BLT in de VS. Heerlijk, snel en makkelijk!
Ik ben een groot fan van een geweldige sandwich, en ik denk dat ik zojuist een super broodje heb gevonden, die mogelijk een van mijn top vijf zou kunnen zijn. Dat komt ook omdat rosbief mijn favoriete vleeswaren is.
Braziliaans broodje Bauru
Bauru werd in de jaren 30 bedacht door Casemiro Pinto Neto, ook bekend als Bauru (naar zijn geboorteplaats). Hij was een rechtenstudent en een klant in het restaurant Ponte Chic in São Paulo die de kok vroeg om een speciale sandwich speciaal voor hem te maken.
Omdat het restaurant druk bezocht werd door politici en voetballers die dol waren op de nieuwe sandwich, groeide de populariteit ervan snel en werd dit het bestverkochte item van het restaurant. Tegenwoordig heeft de sandwich nog steeds een leger aan fans en talloze variaties, bijvoorbeeld met plakjes ham in plaats van rosbief, of met gesneden brood in plaats van het traditionele Franse stokbroodje.
Eigenlijk is er niets bijzonders aan deze sandwich. Niets dat je niet in je lokale supermarkt zou kunnen vinden, maar deze sandwich heeft een twist. Een twist die zo geweldig is dat het deze sandwich echt samenbrengt en hem een geweldige smaak geeft.
Dit recept is erkend als cultureel erfgoed, zowel in de stad Bauru als in de staat São Paulo, er zijn weinig restaurants die dit originele recept gebruiken. Het is veel gemakkelijker om de duizenden variaties met verschillende kazen en eiwitten te vinden, en augurken zijn zeldzaam. Ik denk dat alleen tomaten en brood wel op bijna elk recept staan.
Maken
De truc van deze sandwich is de kaas, en die moet je laten smelten. Ik heb dat onder de grill van mijn oven gedaan.
Snijd ondertussen je brood in de lengte doormidden en scheur het binnenste brood eruit, waarbij je alleen het knapperige brood en een beetje van het binnenste overhoudt. Beleg met de plakjes tomaat, bestrooi met het zout en eventueel gedroogde oregano en bedek met de augurken en beleg met flink wat rosbief. Neem een vork en pak die kleverige gesmolten kaas uit de oven en bedek de bovenkant van de sandwich. Plaats de bovenkant van het brood snel op de sandwich en druk een beetje naar beneden, zorg ervoor dat de kaas eruit komt.
Een hap nemen van de Bauru explodeert van smaak. De subtiele hint van oregano met het gebraden rundvlees, samen met de augurken en de textuur van het brood, dit is absoluut een must om te maken. Ik hoop dat je ervan geniet.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.