Ik kreeg een zakje Mix groentefinish wortel van Verstegen (100% natuurlijk). Normaal kook of rooster ik de wortelen en voeg op het laatst honing en komijnpoeder toe. Vond het een beetje een vreemd idee om een zakje hiervoor te gebruiken, maar ja ik had het nu toch in huis dus toch maar proberen dan. Ik heb het verwerkt in deze bospeen uit de oven met een yoghurtdip. Het is de bedoeling dat je de kruiden rechtstreeks over de groente strooit, maar ik heb het in een yoghurtdip verwerkt. En ik moet zeggen dat het lekker was.
Wortels zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens supergezond voor je. Zoals ik al hierboven beschreef kan je ze na het roosteren nog op smaak brengen met een beetje honing en komijnpoeder. Als je wortelen op deze manier roostert in de oven, hebben ze veel meer smaak. Ze worden zelfs zoeter.
Als je deze kruidenmix niet gebruiken wilt, meng dan wat yoghurt met 1 eetlepel honing, 1/2 theelepel komijnpoeder en een half teentje geraspte knoflook. Ook erg lekker.
Wortelen
Verwerk wortelen ook eens rauw in een salade. Als je ze in de lengte met een dunschiller in dunne plakken snijdt, kan je hiermee een salade helemaal oppimpen. Of je maakt hiervan deze heerlijke Arabische wortelsalade.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Bospeen uit de Oven met een Yoghurtdip:
Ingrediënten
- 500 gr bospeen
- 25 gr roomboter
- olijfolie
- peper en zout
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el kruidenmix
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie of bakpapier en vet dit in met wat olijfolie of neutrale olie.
- Snijd het loof van de bospeen en boen ze schoon onder stromend water. Leg ze naast elkaar op de ovenplaat en bestrooi met peper en zout.
- Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel dat over de bospeen. Giet er ook nog een klein beetje olijfolie over.
- Schuif de plaat in de oven en rooster de bospeen ongeveer 30-40 minuten. Schud de bospeen halverwege om zodat je rondom goudbruin worden.
- Check of de peentjes zacht zijn, als je er makkelijk in kunt prikken dan zijn ze gaar.
- Leg ze op een bord of schaal en serveer de gekruide yoghurt er apart bij.