Bospeen uit de oven met een yoghurtdip. Als je worteltjes roostert in de oven krijgen ze veel meer smaak en zijn ze zoeter. Dus probeer eens deze Bospeen uit de oven met een yoghurtdip.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 500 gr bospeen
- 25 gr roomboter
- olijfolie
- peper en zout
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el kruidenmix
Verwarm de oven voor op 200˚C. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie of bakpapier en vet dit in met wat olijfolie of neutrale olie.
Snijd het loof van de bospeen en boen ze schoon onder stromend water. Leg ze naast elkaar op de ovenplaat en bestrooi met peper en zout.
Snijd de roomboter in kleine blokjes en verdeel dat over de bospeen. Giet er ook nog een klein beetje olijfolie over.
Schuif de plaat in de oven en rooster de bospeen ongeveer 30-40 minuten. Schud de bospeen halverwege om zodat je rondom goudbruin worden.
Check of de peentjes zacht zijn, als je er makkelijk in kunt prikken dan zijn ze gaar.
Leg ze op een bord of schaal en serveer de gekruide yoghurt er apart bij.