Zo na de feestdagen blijf je meestal met wat restjes eten van het diner zitten. Maar van die restjes kan je weer een heerlijk gerecht maken. Zo heb ik na het verorberen van een Tomahawk steak, met de restjes vlees en aardappelen deze heerlijke beef salade met truffelaardappelen gemaakt.
Dit kan je natuurlijk ook doen met restjes kalkoen, kip, rollade of ander soort vlees wat er overgebleven is. Gekookte aardappelen of rijst kan je natuurlijk ook heel goed verwerken hierin.
Dus wees creatief met de restjes en gooi het niet weg. Maak bijvoorbeeld een tosti met dun gesneden kalkoenplakjes, kaas en cranberrycompote, of maak een lekker Bahn mi broodje van overgebleven kalkoen.
Kalkoen restjes
Van het kalkoenvlees wat wij niet op kregen, heb ik o.a. deze Curry van kalkoen en wokgroenten gemaakt. En lekker dat dit is geworden.
Ingrediënten
- 1 kleine rode ui
- 4 el rodewijnazijn
- 100 gr gebakken biefstuk
- 5 gekookte (truffel)aardappelen
- 1 zakje rucola sla
- 5 radijsjes
- 3 el cranberrycompote
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- peper en zout
Instructies
- Snijd de rode ui in dunne ringen en doe dit in een jampotje samen met de rode wijn en een beetje zout. Schud goed door elkaar en laat even staan.
- Maak de dressing: meng alle ingrediënten hiervoor in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de biefstuk in dunne plakken. Snijd de aardappelen in kwarten.
- Was de radijsjes en snijd ze doormidden of in kwarten.
- Leg wat rucola sla op een schaal of twee borden en verdeel de biefstuk, aardappelen en radijsjes hierop. Lepel wat cranberrycompote op de borden.
- Lepel er wat dressing over of geef dit er apart bij.