Ga terug
+ personen
Beef salade met truffelaardappelen. Na de feestdagen houd je misschien wat restjes eten over. Daar kan je natuurlijk nog een heerlijke salade van maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Kerst, Lunch, Makkelijke maaltijd, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kleine rode ui
  • 4 el rodewijnazijn
  • 100 gr gebakken biefstuk
  • 5 gekookte (truffel)aardappelen
  • 1 zakje rucola sla
  • 5 radijsjes
  • 3 el cranberrycompote

Dressing

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de rode ui in dunne ringen en doe dit in een jampotje samen met de rode wijn en een beetje zout. Schud goed door elkaar en laat even staan.
  • Maak de dressing: meng alle ingrediënten hiervoor in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de biefstuk in dunne plakken. Snijd de aardappelen in kwarten.
  • Was de radijsjes en snijd ze doormidden of in kwarten.
  • Leg wat rucola sla op een schaal of twee borden en verdeel de biefstuk, aardappelen en radijsjes hierop. Lepel wat cranberrycompote op de borden.
  • Lepel er wat dressing over of geef dit er apart bij.