Banana split voor ontbijt

De originele banana split was een dessert met banaan, ijs, slagroom en chocoladesaus. Het was een behoorlijk heftig nagerecht …. je kreeg namelijk een heel bord vol met banaanhelften met heel veel ijs erin en slagroom erop. Ik heb een moderne banana split voor ontbijt gemaakt. Met een topping van kokos cream met pindakaas en lekker veel fruit. Ik had nog wat kokos cream over van dit – overigens heerlijke ontbijtje – Ontbijttaartje met kokos cream en SunGold kiwi en ik had net een pot Mister Kitchen’s Pindakaas zeezout karamel gekocht en wilde hiermee gaan experimenteren. Zo is het recept voor deze banana split voor ontbijt ontstaan.
De pindakaas is heerlijk, maar mocht van mij nog meer karamel smaak hebben. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ pindakaas en Griekse yoghurt gebruiken voor dit recept.

Banana split voor ontbijt. Banana split voor ontbijt? Ja... maar dan wel een iets gezondere dan de ijscoupe van vroeger met veel ijs en slagroom.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 bananen
  • 2 el kokos cream
  • 2 el pindakaas
  • 4 el zomerfruit
  • 1 takje verse munt

Instructies
 

  • Schil de bananen en snijd ze voorzichtig in de lengte doormidden.
  • Meng de kokos cream met de pindakaas en lepel dit op de banaanhelften.
  • Verdeel hierop het zomerfruit en steek hier en daar een blaadje munt ertussen.
  • Serveer direct. Genieten maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating