Lamshaas is een heel mals en zacht stukje vlees van het lam. Het haasje wordt gesneden uit de rug. Het lekkerste is als je het vlees rosé serveert, het is namelijk zonde om het helemaal door te bakken. Daarom bak je het maar even in een pan. Baharat is een kruidenmix uit het Midden-Oosten en past heel goed bij lamsvlees. Dit Baharat lamshaasje met parelcouscous
is een perfecte combinatie geworden met heerlijke Midden-Oosterse smaken.
Ik had nog een gele courgette in de koelkast liggen, maar je hoeft natuurlijk niet persé een gele te gebruiken. Koop gewoon een groene courgette als je de gele niet kunt vinden. Maar het kleurt natuurlijk wel heel leuk bij het rode van de paprika en het groene van de asperges. Als je niet van koriander houdt, gebruik dan lente-ui of platte peterselie door de couscous.
Lamsvlees
Lamsvlees, je moet er wel van houden. Als jij er gek op bent maak dan ook eens deze Indiase lamsnek curry. Lamsnek is heerlijk mals als je het lekker lang stooft.