Maak mijn eenvoudige no bake aardbeien cheesecake, het perfecte, frisse en romige recept dat iedereen lekker zal vinden. Het is een verse, smelt-in-je-mond cheesecake vol zoete en fruitige aardbeiensmaak. Deze decadente cheesecake ziet er elegant uit en smaakt verrukkelijk, en kan in 25 minuten worden gemaakt. Natuurlijk moet het nog wel opstijven in de koelkast.
Deze cheesecake is altijd heerlijk, vooral perfect in de lente en zomer voor picknicks en feestjes. En het is een van de beste manieren om te profiteren van aardbeien terwijl ze in hun hoogseizoen zijn! Gegarneerd met verse aardbeien en muntblaadjes, is deze taart een indrukwekkende traktatie.
No bake cheesecake
Een no bake cheesecake heeft een mousse-achtige vulling die ontstaat door roomkaas en room te kloppen en er lucht aan toe te voegen zodat de vulling opstijft.
Gelatine zorgt in recepten voor cheesecakes zonder bakken voor een stevigere textuur.
De vulling wordt meestal op een kruimelbodem uitgesmeerd en de cheesecake wordt in de koelkast of vriezer gezet om af te koelen en op te stijven.
Ingrediënten
Digestive koekjes of biscuits: Ik heb nu chocoladebiscuits gebruikt, omdat chocolade en aardbeien heel goed samengaan. Je kan natuurlijk ook andere koekjes nemen.
Boter: Neem roomboter of een plantaardige boter.
Verse aardbeien: Aardbeien geven deze cheesecake een heerlijke smaak. Ik raad aan om verse aardbeien te gebruiken voor de beste smaak en textuur. Bevroren aardbeien in een cheesecake kunnen een te zacht resultaat geven.
Sinaasappel: sinaasappel en aardbeien passen goed bij elkaar. Door de rasp van de sinaasappel te gebruiken, krijg je een intense sinaasappelsmaak. De sinaasappellikeur is optioneel.
Roomkaas: Zorg ervoor dat u roomkaas op kamertemperatuur gebruikt. Neem geen light roomkaas. Hoe steviger de verse roomkaas, hoe steviger de taart wordt.
Volle slagroom: Verse slagroom met een vetgehalte van 35% is het beste.
Gelatine: Om de gelatine te verwerken, week je de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in koud water of tot ze zacht zijn, giet het overtollige water af en knijp al het vocht eruit.
Poedersuiker: Voor desserts zonder bakken zoals deze kan je ook stevia, kokosbloesemsuiker of een suikervervanger gebruiken.
Geniet van meer no bake cheesecakes:
Mini cheesecake met gestoofde druiven
Frisse citroen cheesecake
Cheesecake met dulce de leche
Mango cheesecake taartje
Bloedsinaasappel cheesecake
Stroopwafel mokka cheesecake
Kersen cheesecake in een glaasje
Tips:
Zorg dat roomkaas op kamertemperatuur is om het op te kloppen tot het glad is voordat je room toevoegt. Dit zal lucht toevoegen om een structuur op te bouwen om room vast te houden. Klop het mengsel vervolgens op tot het dikker wordt.
Laat de no bake aardbeien cheesecake minimaal zes uur, maar bij voorkeur een hele nacht, afkoelen.
Extra nodig:
Maatbekers en -lepels
Keukenmachine of blender
Springvorm 24 cm
Huishoudfolie
Mengkommen,
Staande mixer, handmixer of garde
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.