Maak mijn eenvoudige no bake aardbeien cheesecake, het perfecte, frisse en romige recept dat iedereen lekker zal vinden. Het is een verse, smelt-in-je-mond cheesecake vol zoete en fruitige aardbeiensmaak. Deze decadente cheesecake ziet er elegant uit en smaakt verrukkelijk, en kan in 25 minuten worden gemaakt. Natuurlijk moet het nog wel opstijven in de koelkast.
Deze cheesecake is altijd heerlijk, vooral perfect in de lente en zomer voor picknicks en feestjes. En het is een van de beste manieren om te profiteren van aardbeien terwijl ze in hun hoogseizoen zijn! Gegarneerd met verse aardbeien en muntblaadjes, is deze taart een indrukwekkende traktatie.
No bake cheesecake
Een no bake cheesecake heeft een mousse-achtige vulling die ontstaat door roomkaas en room te kloppen en er lucht aan toe te voegen zodat de vulling opstijft.
Gelatine zorgt in recepten voor cheesecakes zonder bakken voor een stevigere textuur.
De vulling wordt meestal op een kruimelbodem uitgesmeerd en de cheesecake wordt in de koelkast of vriezer gezet om af te koelen en op te stijven.
Ingrediënten
- Digestive koekjes of biscuits: Ik heb nu chocoladebiscuits gebruikt, omdat chocolade en aardbeien heel goed samengaan. Je kan natuurlijk ook andere koekjes nemen.
- Boter: Neem roomboter of een plantaardige boter.
- Verse aardbeien: Aardbeien geven deze cheesecake een heerlijke smaak. Ik raad aan om verse aardbeien te gebruiken voor de beste smaak en textuur. Bevroren aardbeien in een cheesecake kunnen een te zacht resultaat geven.
- Sinaasappel: sinaasappel en aardbeien passen goed bij elkaar. Door de rasp van de sinaasappel te gebruiken, krijg je een intense sinaasappelsmaak. De sinaasappellikeur is optioneel.
- Roomkaas: Zorg ervoor dat u roomkaas op kamertemperatuur gebruikt. Neem geen light roomkaas. Hoe steviger de verse roomkaas, hoe steviger de taart wordt.
- Volle slagroom: Verse slagroom met een vetgehalte van 35% is het beste.
- Gelatine: Om de gelatine te verwerken, week je de gelatineblaadjes ongeveer 5 minuten in koud water of tot ze zacht zijn, giet het overtollige water af en knijp al het vocht eruit.
- Poedersuiker: Voor desserts zonder bakken zoals deze kan je ook stevia, kokosbloesemsuiker of een suikervervanger gebruiken.
Geniet van meer no bake cheesecakes:
Mini cheesecake met gestoofde druiven
Frisse citroen cheesecake
Cheesecake met dulce de leche
Mango cheesecake taartje
Bloedsinaasappel cheesecake
Stroopwafel mokka cheesecake
Kersen cheesecake in een glaasje
Tips:
- Zorg dat roomkaas op kamertemperatuur is om het op te kloppen tot het glad is voordat je room toevoegt. Dit zal lucht toevoegen om een structuur op te bouwen om room vast te houden. Klop het mengsel vervolgens op tot het dikker wordt.
- Laat de no bake aardbeien cheesecake minimaal zes uur, maar bij voorkeur een hele nacht, afkoelen.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Aardbeien cheesecake:
Equipment
- Maatbekers en -lepels
- Keukenmachineof blender
- Springvorm 24 cm
- Huishoudfolie
- Mengkommen
- Mixer
Ingrediënten
Bodem
- 200 gr chocoladebiscuits
- 80 gr boter, gesmolten
Taart
- 4 blaadjes gelatine
- 100 gr verse aardbeien
- 1 sinaasappel, rasp en sap ervan
- 1 scheut sinaasappellikeur
- 250 ml slagroom
- 100 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 600 gr verse roomkaas
Topping
- 400 gr verse aardbeien
- muntblaadjes
Instructies
- Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem met een vel bakpapier.
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter.
- Verdeel het over de bodem van de springvorm, druk goed aan met de achterkant van en lepel en zet in de koelkast.
- Week de gelatineblaadjes in een schaal met koud water.
- Pureer 100 gram aardbeien in een keukenmachine en doe dit in een pannetje samen met de sinaasappelrasp, -sap en -likeur.
- Verwarm dit, haal het van het vuur en meng hierdoor de goed uitgeknepen gelatineblaadjes. Laat afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig met de suiker en vanille extract, voeg hierbij de roomkaas en meng tot een smeuïg geheel. Meng hierdoor de afgekoelde aardbeien/sinaasappelmengsel.
- Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kaasmengsel erop. Zet weer in de koelkast en laat minimaal 6 uur opstijven.
- Haal de cheesecake uit de koelkast en verwijder voorzichtig de springvorm. Zet het op een mooie schaal en serveer met de schoongemaakte aardbeien en wat muntblaadjes.