Ga terug
+ servings
Aardbeien cheesecake. Dit is een cheesecake die je niet hoeft te bakken. Lekkere taart met de verse Hollandse zomerkoninkjes.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 1 dag 1 uur
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Equipment

  • Maatbekers en -lepels
  • Keukenmachineof blender
  • Springvorm 24 cm
  • Huishoudfolie
  • Mengkommen
  • Mixer

Ingrediënten
  

Bodem

  • 200 gr chocoladebiscuits
  • 80 gr boter, gesmolten

Taart

  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 gr verse aardbeien
  • 1 sinaasappel, rasp en sap ervan
  • 1 scheut sinaasappellikeur
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 600 gr verse roomkaas

Topping

  • 400 gr verse aardbeien
  • muntblaadjes

Instructies
 

  • Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem met een vel bakpapier.
  • Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter.
  • Verdeel het over de bodem van de springvorm, druk goed aan met de achterkant van en lepel en zet in de koelkast.
  • Week de gelatineblaadjes in een schaal met koud water.
  • Pureer 100 gram aardbeien in een keukenmachine en doe dit in een pannetje samen met de sinaasappelrasp, -sap en -likeur.
  • Verwarm dit, haal het van het vuur en meng hierdoor de goed uitgeknepen gelatineblaadjes. Laat afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig met de suiker en vanille extract, voeg hierbij de roomkaas en meng tot een smeuïg geheel. Meng hierdoor de afgekoelde aardbeien/sinaasappelmengsel.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kaasmengsel erop. Zet weer in de koelkast en laat minimaal 6 uur opstijven.
  • Haal de cheesecake uit de koelkast en verwijder voorzichtig de springvorm. Zet het op een mooie schaal en serveer met de schoongemaakte aardbeien en wat muntblaadjes.