Aardbeien cheesecake. Dit is een cheesecake die je niet hoeft te bakken. Lekkere taart met de verse Hollandse zomerkoninkjes.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 1 dag d 1 uur uur
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Maatbekers en -lepels
Keukenmachineof blender
Springvorm 24 cm
Huishoudfolie
Mengkommen
Mixer
Bodem
- 200 gr chocoladebiscuits
- 80 gr boter, gesmolten
Taart
- 4 blaadjes gelatine
- 100 gr verse aardbeien
- 1 sinaasappel, rasp en sap ervan
- 1 scheut sinaasappellikeur
- 250 ml slagroom
- 100 gr poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 600 gr verse roomkaas
Topping
- 400 gr verse aardbeien
- muntblaadjes
Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem met een vel bakpapier.
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter.
Verdeel het over de bodem van de springvorm, druk goed aan met de achterkant van en lepel en zet in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes in een schaal met koud water.
Pureer 100 gram aardbeien in een keukenmachine en doe dit in een pannetje samen met de sinaasappelrasp, -sap en -likeur.
Verwarm dit, haal het van het vuur en meng hierdoor de goed uitgeknepen gelatineblaadjes. Laat afkoelen.
Klop de slagroom lobbig met de suiker en vanille extract, voeg hierbij de roomkaas en meng tot een smeuïg geheel. Meng hierdoor de afgekoelde aardbeien/sinaasappelmengsel.
Haal de springvorm uit de koelkast en giet het kaasmengsel erop. Zet weer in de koelkast en laat minimaal 6 uur opstijven.
Haal de cheesecake uit de koelkast en verwijder voorzichtig de springvorm. Zet het op een mooie schaal en serveer met de schoongemaakte aardbeien en wat muntblaadjes.