Mini frittata met doperwten, feta en munt

Mini frittata met doperwten, feta en munt

Deze mini frittata met doperwten, feta en munt had ik heel lang geleden eens gemaakt. En nu bedacht ik mij ineens, dat dit wel een hele handige snack is voor onderweg. Vooral als je geen brood wilt eten, is deze kleine eiermuffin ideaal. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk om te eten.   Om […]

Pittige kippenvleugels met cashewnoten

Pittige kippenvleugels met cashewnoten

Nou deze pittige kippenvleugels met cashewnoten waren de lekkerste kipkluifjes die mijn man ooit gegeten had, zei hij. En als halve Amerikaan heeft hij al heel wat kluifjes verslonden (van de kip dan hè, hihi). Maar serieus, dit zijn echt te lekkere kluifjes, maak ze voor een borrel en ze zijn in no-time op. Dat […]

Aziatische hamburger speciaal

Aziatische hamburger speciaal

In huize Culinea zijn we gek op hamburgers. Elke keer probeer ik weer een ander soort hamburger te maken. Deze keer is het een Aziatische hamburger speciaal geworden. Ik heb tijdens een foodevent van Lee Kum Kee heerlijke Aziatische sauzen ontvangen. Hiermee ben ik aan het experimenteren, wil zoveel mogelijk recepten ermee maken.   Normaal […]

Noedels met pittig kipgehakt

Noedels met pittig kipgehakt

Een makkelijk maar oh zo heerlijk gerecht. Ideaal om te maken op een doordeweekse dag, als je niet al teveel werk aan het eten bereiden wilt hebben, maar toch lekker wilt eten. Deze noedels met pittig kipgehakt staat in een klein kwartiertje op tafel.   Je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf […]

Kalfs picanha in de oven geroosterd

Kalfs picanha in de oven geroosterd

De kalfs picanha was in de aanbieding, reden voor mij om deze te kopen. Nu heb ik nog nooit een picanha bereid en heb ik geen barbecue (schaam je foodblogger!), dus vind ik het reuze spannend om dit te bereiden. Op internet werd ik ook al niet veel wijzer hoe een kalfs picanha te bereiden, dus […]

Oosterse zeebaars uit de oven

Oosterse zeebaars uit de oven

Zoet, zuur, zout en pittig. Dit is kenmerkend voor Oosterse gerechten en zo ook voor dit visje. Ik ontving in de voorjaars Foodybox o.a. twee potten sambal (oelek en badjak) van Spice It en een pot Honing & Gember (Melvita). Het leek me leuk om deze twee te combineren in een gerecht. Het is deze […]

Tuna melt rode biet quesadilla

Tuna melt rode biet quesadilla

Ik had nog rode biet tortilla’s liggen in de koelkast, daar moest ik dus snel iets mee gaan maken. Het blikje tonijn waar ik een salade mee wilde maken lag te lonken naar me op het aanrecht. Nou laat ik dan een tuna melt rode biet quesadilla maken. Een combi van tuna melt en een […]

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille

Omdat ik na mijn gastric sleeve brood heel slecht verdraag, ben ik helemaal overgegaan op de crackers. Nu vond ik eindelijk die driehoekige knäckebröd in onze supermarkt en ga daar helemaal op los. Vind het leuk om elke dag een cracker met een ander beleg/topping te eten. Vandaag is het een cracker met gerookte zalm, […]

Cracker met Aziatische vis

Cracker met Aziatische vis

Ik had een pak van die leuke driehoekige knäckebröd gekocht en ben nu allerlei soorten beleg erop aan het verzinnen. Had nog een gebakken visfilet over van gisteravond en no-waste in deze keuken. Daarom had ik dus deze cracker met Aziatische vis verzonnen.   In plaats van visfilet kan je ook fijngesneden surimi sticks of […]

Cracker met gekookt ei en kaviaar

Cracker met gekookt ei en kaviaar

Ik zag ze al zo vaak voorbij komen bij andere foodbloggers, maar nu heb ik ze toch eindelijk gevonden. Die leuke driehoekige knäckebrödjes. Ik ga ze allemaal verschillend beleggen en vanmiddag eet ik een cracker met gekookt ei en kaviaar. Het is natuurlijk niet de echte dure kaviaar, maar toch wel lekker op een eitje. […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing