We houden van gehaktballetjes en we houden van lekkere broodjes. Daarom was het slechts een kwestie van tijd voordat dit pistoletje Indische kipgehaktballetjes ontstaan is. Mijn favoriete Indische keuken op een broodje. Ben jij ook zo dol op goed belegde broodjes? Probeer dan dit pistoletje met de unieke combinatie van hartige, zoute, pittige smaken en […]
Wat een heerlijk recept om zelf gemarineerde coquilles te maken Ongerepte rauwe Sint-Jakobsschelpen, op Aziatische wijze gemaakt met sinaasappel-, citroensap, sojasaus, sesamolie, rijstwijnazijn, geraspte gember en chili knoflooksaus. Maak deze rauw gemarineerde coquilles voor een etentje thuis en jouw gasten zullen genieten! Het is alsof een engeltje op je tong piest, zoals ze zo mooi […]
Gebruik je overgebleven kalkoen en cranberrysaus om een paar heerlijke zoete en hartige broodje pulled kalkoen met cranberrycompote van te maken. Ons familiediner bestaat meestal uit een hele grote geroosterde kalkoen, die mijn moeder nog steeds bereid. En meestal maakt ze veel te veel, maar dat vind ik niet erg. Ik neem graag het overgebleven […]
Deze kleine slawraps met surimi salade zijn een gemakkelijk te maken borrelhapje of voorgerechtje. Het zijn ook de perfecte hapjes voor een feestelijk etentje thuis. Het mooie van dit recept is dat je de surimi salade de avond ervoor alvast kunt maken. Dan is het eenvoudigweg een kwestie van de slawraps vullen als jouw gasten […]
Ik heb toch een heerlijk en feestelijk voorgerechtje voor jullie. Deze zalmtartaar met zwarte knoflook is het perfecte gerechtje als je houdt van de smaak van verse zalm met de bijzondere smaak van zwarte knoflook. Dit smakelijke en gemakkelijke zalmrecept kan als voorgerecht worden geserveerd of op zichzelf worden genoten. Probeer dit eenvoudige en toch […]
Ruil je wekelijkse roerbakgerecht in voor dit heerlijke pittige Chinese aubergine roerbak recept, het perfecte vegetarische alternatief met heel veel smaak. Aubergine in een pittige knoflooksaus, je zou nooit raden dat dit klassieke Chinese gerecht glutenvrij en veganistisch is. Het is nu een van mijn favoriete manieren om deze favoriete groenten te serveren. Het combineert […]
Leer dit supereenvoudige recept om een extra sappige en malse gebraden kip te maken met een knapperig velletje. Deze Chinese kip uit de oven is een makkelijke versie van de in zout gebakken kip en gebruikt de oven om het proces grotendeels te vereenvoudigen. Het is zo gemakkelijk te bereiden en snel te roosteren, dat […]
Ik had nog aardig wat hamblokjes over van een pizzarette avond met de kids. Wat zal ik er eens van maken? Natuurlijk kan ik het in een saus of omelet verwerken, maar ik had nu zin in een salade. Blokjes ham, lente-ui, zilveruitjes, een saus met een lekkere grove mosterd is het recept voor de […]
Esquites is een van de meest populaire streetfood in Mexico. Ze zijn heerlijk en staan bijna altijd op tafel bij feestjes met vrienden en op verjaardagsfeestjes. Je zou het van verse maïs kunnen maken, maar uit blik is iets makkelijker en sneller. De authentieke Mexicaanse maïssalade esquites wordt meestal in een bekertje of kommetje geserveerd […]
Ik kreeg van Fairtrade hun nieuwe Indonesische kruidenpasta’s. Eentje daarvan was de rendang bumbu. Nu wilde ik kipgehaktballetjes eten die avond en heb daar maar een heerlijke twist aangegeven door er rendang kipgehaktballetjes met kokossaus van te maken. Deze Indonesische stijl sappige kippengehaktballetjes in een rendang kokossaus is supersnel te bereiden en is ongelooflijk lekker. […]