Voor deze paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus heb ik koningsboleten gebruikt. Deze grote paddenstoel leent zich hier uitstekend voor. Het is een heerlijke vegetarische spies, waarmee je de vleeseters ook een plezier doet. Door de hartige zwarte bonensaus en het stevige vlees van de paddenstoel is het een geweldige vleesvervanger. Deze spiesjes zijn natuurlijk ook een […]
Bij de Chinees bestel ik altijd mie als bijgerecht. Dit omdat ik het soort mie (noedels) wat ze gebruiken zo lekker vind. Ben namelijk niet zo dol op witte rijst. Toch maar een keer gevraagd hoe zij het maakten. Nou ze hebben me het geheim verklapt en nu verklap ik jullie het recept van die […]
Deze Tonijn tartaar met sojasaus en sambal is heerlijk als voorgerecht of als lunch tijdens een speciaal etentje. Serveer het dan met pappadums of kroepoek erbij. Tonijn In plaats van rauwe tonijn kan je ook een andere vissoort gebruiken zoals bijvoorbeeld zalm of zeebaars. Zorg er wel voor dat je de beste kwaliteit […]
Dit stond al zo lang op mijn todo lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had een heerlijke buikspek met 5-spices en chili-knoflooksaus* gegaard in de oven en daar bleef een behoorlijk stuk van over. Goed excuus voor deze zelfgemaakte Babi Pangang. Babi Pangang Babi Pangang of Babi Panggang is […]
Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik kwam erachter dat het niet eens op de site stond. Het is zo’n lekkere stamppot, die wil ik jullie niet onthouden. Ik heb met deze Stamppot zoete aardappelen en maïs met garnalen ook ooit eens meegedaan met een kookwedstrijd met van blad Smulweb . […]
Deze prachtig rode soep is niet alleen heel erg goed voor je, het is ook nog eens snel te maken. Je vind het misschien een bijzondere combinatie, maar het aardse van de rode bieten gaat heel goed samen met het zoete van de kersen. Dus ga jij deze Rode bieten kersen soep eens proberen? […]
Wauw, dit Oosters zalmpakketje uit de oven is zo’n lekker gerecht geworden. Ik dacht ik maak een snel en makkelijk gerechtje voor ons beide, maar toen het uit de oven kwam en zo lekker rook en smaakte, heb ik er toch maar snel een foto van gemaakt en het recept uitgeschreven. Dit had ik niet […]
Meestal bestaan mijn lunches uit iets wat ik nog in de koelkast heb liggen. Zo ook deze sucuk en spinazie frittata uit de oven. Ik had nog spinazie, feta en een sucuk worstje over van deze heerlijke Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie. En van die ingrediënten kan je dan weer iets anders lekkers […]
En weer een leuke foodbloggers recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Ik kreeg Anouk van Anouk’s Kookboek toegewezen. Nu weet ik dat Anouk vegetarier is, maar ook vond ik heel veel lekkere zoete gerechten op haar blog. Erg verleidelijk dus, maar toch maar voor een wat meer verantwoord gerechtje gegaan. Het is Anouk’s Eiersalade met mosterd […]
Deze tostada met gerookte kipsalade is een Mexicaans streetfood gerechtje. Knapperige minitortilla met gerookte kipsalade. Dit moet je echt eens maken. Alle smaken van Mexico gevangen in een salade. De gerookte kip geeft zijn specifieke smaak eraan, de avocado maakt het lekker romig, de tomaatjes en limoen geven frisheid eraan en de lente-ui, knoflook en […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing