Er bleef nog 1 aubergine over van het auberginepakket welke ik mocht ontvangen. Wat te doen ermee. Ik heb de aubergine in plakken gesneden en gegrild en daarna wat sherryazijn erover heen gegoten. Een nachtje in de koelkast om te marineren en daarna deze heerlijke salade van gegrilde aubergine met sherryazijn en knoflook ervan gemaakt. […]
Dit pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine is mijn versie van de Israelische Sabich sandwich. Sabich sandwich is een traditioneel Joods gerecht wat meestal als ontbijt gegeten wordt. Het is een pitabroodje gevuld met aubergine, gekookt ei, lekker veel hummus, tahin, tomaat en komkommer. Aangezien ik werd uitgedaagd – door de auberginetelers van Nederland – om […]
Op onze korte trip naar Ootmarsum hebben wij de Buffalo Farm Twente bezocht en gingen met diverse lekkere kaasjes naar huis. Natuurlijk ga ik die gebruiken om allerlei lekkere recepten ermee te verzinnen. Ik mocht ook diverse Primosale kaasjes ontvangen. Primosale of primo sale is een vers kaasje wat niet gerijpt wordt maar alleen maar […]
Ik mocht een paar pakken Basmati rijst van Lassie ontvangen. Basmati rijst is een witte langkorrelige droogkokende en zeer aromatische rijst. De rijst wordt meestal voor Oosterse en kruidige gerechten gebruikt. Ik heb er nu een Mexicaanse bowl met rijst en kip van gemaakt. Dit is een heerlijke maaltijdsalade die je lekker uit een kom […]
In mijn blog De boer op in Twente kan je lezen hoe wij o.a. de Buffalo Farm Twente en Shiitake Kwekerij Masselink hebben bezocht. Ik heb allerlei lekkere kaasjes meegekregen van de Buffalo Farm en een shiitake kweekset van de Shiitake kwekerij. Natuurlijk wil ik hier iets lekkers mee maken en het leukste is natuurlijk […]
Lekkere frisse groene salade die overal bij past. Eet het als lunch of als salade bij je hoofdmaaltijd. Deze salade met koolrabi, groene appel en baby boerenkool ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook nog eens lekker en goed voor je. Koolrabi een ‘vergeten’ groente, dit houdt in dat deze groente weinig meer […]
Op onze korte trip naar Ootmarsum hebben wij de Buffalo Farm Twente bezocht en gingen met diverse lekkere kaasjes naar huis. Natuurlijk ga ik die gebruiken om allerlei lekkere recepten ermee te verzinnen. Zo ook deze salade met burrata, prosciutto en wilde nectarines. Het is een heerlijke combinatie geworden. Burrata is een Italiaanse verse buffel […]
Op onze trip naar Ootmarsum hebben we de Buffelo Farm Twente bezocht. Hier mochten we de buffels aanschouwen en hoe de lekkere kazen daar door echte Italiaanse ambachtelijke kaasmakers bereid worden. Van de eigenaresse kregen we heerlijke kaasjes mee. Uiteraard ga ik daar wat lekkers mee bereiden. In het ‘kaaspakket’ zat een primosale verse buffelkaas. […]
Deze romanesco salade met komkommer en radijsjes is heerlijk als lunch, hoofdgerecht of bij de barbecue. Serveer er dan een lekker stuk brood met roomboter bij. Ik heb een Romanesco bloemkool hiervoor gebruikt, maar deze salade is ook lekker met een ‘gewone’ bloemkool. Eigenlijk is deze salade ontstaan omdat ik vergeten was groente bij een […]
Ik had nog wat groene aspergetips in de koelkast liggen. Zo’n beetje waarvan je niet weet wat je ermee zult doen. Zal ik er een salade van maken of niet? Maar toen ik bij de kaasboer was en Taleggio kaas zag liggen, bedacht ik terplekke dit recept voor een tosti met groene aspergetips en Taleggio […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing