Ik kreeg een zak met heerlijke koffiebonen. Maar ja, die gebruik ik niet want ik heb geen koffiemaler of koffiemachine hiervoor. Ik kan ze natuurlijk weggeven, maar ik wilde er toch iets mee doen. Ineens had ik het, ik ga zelf koffielikeur maken! En als ik nou een hele grote pot ga maken, dan heb […]
Deze gastronomische gevulde dadels zijn makkelijk te maken en zijn een heerlijk tussendoortje. Kies uit vijf verschillende smaken, die allemaal even lekker zijn. Ze zijn perfect voor Kerstmis, een feestje thuis of welke gelegenheid dan ook! Neem even de tijd om ze te maken, maar dan heb je ook wat. Deze dadels maken altijd indruk! […]
Deze geroosterde rode spitskool met miso is een smaakvol gerecht dat de aardse zoetheid van geroosterde kool combineert met de hartige smaak van miso, afgetopt met de pittige crunch van crispy chili olie. Het is een verrassende symfonie van smaken! De kool wordt vorkmals met geblakerde en gekarameliseerde randen door het roosteren. Miso voegt diepte […]
Een hartige en rijke maaltijd: Gemengde bonenschotel met rookworst. Sappige rookworst, hartige salami en kleurrijke bonen worden gecombineerd met tomatenblokjes, sherry tomaatjes en gerookte paprikapoeder in deze smaakvolle schotel. Afgetopt met verse peterselie, pruttelt dit gerecht heerlijk door voor de perfecte wintermaaltijd. Voor een Italiaanse bonensalade zocht ik een blikjes met gemengde bonen, maar kon […]
Een smakelijke soep, jus of saus begint met een goede bouillon. En niets is beter dan een zelfgemaakte bottenbouillon. Het maken ervan is eenvoudig, maar vraagt wat tijd. Een flinke pan bouillon trekken en deze in porties invriezen, zorgt ervoor dat je altijd een rijke en smaakvolle basis op voorraad hebt. Bottenbouillon maken begint met […]
Spruitjes, vroeger hield ik daar niet van. Maar nu wel. De meeste kinderen lusten spruitjes niet, dat komt omdat ze de spruitjes bitter vinden. Dit komt door de stof genaamd glucosinolaat, die in spruitjes voorkomt. Echter, er is een manier om spruitjes lekkerder te maken, en dat is door ze op een andere manier te […]
Ineens dacht ik van de week aan de boerenomelet, zo’n succesnummer voor de lunch in het restaurant van mijn ouders. Ik vond dit altijd heel erg lekker, maar had het nog nooit zelf gemaakt. Hoogste tijd om de goed gevulde boerenomelet van onze chef te maken. En ja, het was weer superlekker. Eet deze omelet […]
Dit krabbetjes vlees recept uit de oven worden gekruid met een droge rub, geglaceerd met barbecuesaus en gegaard tot ze zacht en heerlijk zijn. Het werkt met elke combinatie van dry rub en barbecuesaus. Wist je dat je barbecuerestaurantwaardige krabbetjes kunt maken in je eigen keuken? Dat kan! Met dit beproefde recept maak je malse, […]
Het is iets minder warm vandaag, dus tijd voor een lekker visgerecht met een zomers stamppotje. Roodbaarsfilet met venkelstamppotje en zeekraal is een heerlijk gerecht. Roodbaarsfilet is een matig vette, stevige vis met een verfijnde smaak. Een ander voordeel is dat de vis super snel gaar is. Bak de roodbaarsfilet eerst op de huid, zodat […]
Heb jij het al eens gegeten in een restaurant? Luchtig opgeklopte boter is de culinaire trend in de horeca. En je kunt dit heel eenvoudig zelf thuis maken. Heerlijke roomboter bij lekker brood, je eet je vingers erbij op! Luchtige kruidenboter maken In plaats van gewone roomboter of kruidenboter is de rage nu geklopte roomboter […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing