Kip met citroen en lavendel

Kip met citroen en lavendel

Kip met citroen en lavendel is een recept van Rachel Khoo. Omdat ik een grote pot lavendel mocht ontvangen van Van Beekum Specerijen, wil ik natuurlijk zoveel mogelijk recepten met lavendel gaan uitproberen. Zo vond ik tijdens het googelen dit recept. Leuke combinatie leek mij dit, dus proberen maar. Bij dit gerecht passen heel veel […]

Tarwe met boerenkool, schorseneren en shiitake

Tarwe met boerenkool, schorseneren en shiitake

Ik probeer zoveel mogelijk verschillende wintergroenten te gebruiken in onze vegetarische maand. Zo ook deze schorseneren, die naar me lagen te lonken bij de groenteboer. Schorseneren worden ook wel winterasperges, armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit laatste omdat ze lastig schoon te maken zijn. Ze zijn beter te schillen als je ze een tijdje in een […]

Wraps met falafels en bietentzaziki

Wraps met falafels en bietentzaziki

Uiteraard kan onze vegetarische maand niet zonder falafels, zelfgemaakte falafels natuurlijk. Deze wraps met falafels en bietentzaziki zijn helemaal niet moeilijk te maken. Als je de falafels zelf maakt, kan je ze naar eigen smaak creëren. Hoofdingrediënt voor een falafel is meestal wel kikkererwten, maar je kunt ook tuinbonen, erwten en/of andere peulvruchten hiervoor gebruiken. […]

Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika

Parelcouscous met gegrilde courgette, erwten en artisjok

Vandaag heb ik gewinkeld in mijn garage. De garage is mijn voorraadkast waarin ik heel veel houdbare ingrediënten heb staan en als het koud is ook mijn groenten en fruit kwijt kan. Ideaal als je een te kleine koelkast heb zoals ik. Mijn droom is om ooit nog eens zo’n hele grote aan te schaffen, […]

Pastaschelpen met spinazie en pompoen

Pastaschelpen met spinazie en pompoen

Combineer pompoen, zachte ricotta kaas, spinazie en een beetje extra kaas voor een pastadiner waar het hele gezin dol op zal zijn. Deze gevulde pastaschelpen zijn gevuld met gekruide ricotta, pompoen en spinazie en vervolgens overgoten met een heerlijke beurre noisette! Een gezellige twist op klassieke gevulde met tomatensaus. De pastaschelpen met spinazie en pompoen […]

Walnotenpesto

Walnotenpesto

Ik ben gek op zelfgemaakt pesto en verzin daarom steeds nieuwe recepten hiervoor zoals deze walnotenpesto. Pesto is lekker door pasta, soep, op een salade of zelfs lekker op een stukje stokbrood.  Probeer ook eens deze Walnotenpasta.

Midden-Oosterse kippendijspiesjes

Midden-Oosterse kippendijspiesjes

Deze Midden-Oosterse kippendijspiesjes worden geserveerd met een heerlijke granaatappelsalade en een yoghurt aangemaakt met tahin. Hierdoor krijg je die lekkere smaken uit het Midden-Oosten. Als je geen grillpan hebt, kan je ook een grote koekenpan gebruiken. Of je grilt de spiesjes op de barbecue.   Probeer ook eens deze Kippenbouten met 7-kruidenmix

Rode bietmuffins

Rode bietmuffins

Deze rode bietmuffins zijn mooi rood geworden. Je proeft de rode biet niet, maar de biet maakt de muffins wel lekker smeuïg. Deze bietenmuffins zijn een ware smaakopenbaring. Bieten, je houdt van hun aardse smaak of je verafschuwt ze. Ik kan je echter verzekeren dat het geheim schuilt in de manier waarop we deze groente […]

Kokoscake met citroen en limoen

Kokoscake met citroen en limoen

Heb een recepten swap met Thérèse Gaughan van Kitchen Exile gedaan. Ik zag deze heerlijke Kokoscake met citroen en limoen (Lemon and lime coconut cake) voorbijkomen op haar Facebookpagina en dacht die ga ik maken. Ben namelijk helemaal gek van kokos. De Lemon and lime coconut cake is een heel makkelijk recept, je gooit alles […]

Kaasfondue met bier

Kaasfondue met bier

Dude food….kaasfondue gemaakt met bier in plaats van witte wijn. Serveer met Duitse worst, rauwkost, pickles, brood en/of pretzels.

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing