Deze gebakken rijst met wortel, broccoli en ei is een simpel en snel te maken gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag. Maak met dit gerecht je restjes gekookte rijst en restjes (rauwe) groente op. Je kunt allerlei groenten hiervoor gebruiken, zoals bijvoorbeeld bloemkool, courgette, paprika, etc. Maakt niet uit, wat jij lekker vind en wat […]
Spirelli of ook wel Fusilli pasta is een spiraalvormige pasta. Het voordeel van deze pasta is dat de saus er lekker in gaat zitten. Deze fusilli alla Vodka is een super simpel doordeweeks gerecht, wat snel klaar is. Het is zo simpel dat je het bijna geen recept kan noemen. Het koken van de pasta […]
Zo na de feestdagen blijf je meestal met wat restjes eten van het diner zitten. Maar van die restjes kan je weer een heerlijk gerecht maken. Zo heb ik na het verorberen van een Tomahawk steak, met de restjes vlees en aardappelen deze heerlijke beef salade met truffelaardappelen gemaakt. Dit kan je natuurlijk ook doen […]
Deze gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren is een variant op het eiergerecht de Shakshuka. Hiervan vind je nog meer variaties op mijn site. Met slechts een paar ingrediënten flans je een heerlijk vegetarisch gerecht in elkaar. Ik heb koningsboleten, shiitake, oesterzwammen en shimeji paddenstoelen gebruikt. Omdat het herfst is, zijn deze nu volop verkrijgbaar […]
Eigenlijk is dit geen spaghetti Alfredo met rucola, maar met een vergeten bladgroente/kruid heftige winterblaadjes (type Ho-Mi). En heftig zijn deze blaadjes ook, lekker pittig! Dit blad kreeg ik op de tuinderij Warmonderhof, een prachtig biologisch dynamisch leerbedrijf. Zoveel verschillende soorten groenten staan hier, zou er wel elke week naar toe willen om te kijken […]
In de herfst Foodybox Herfst Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten allerlei heerlijkheden in. Onder andere een Gele Curry Pasta van Sutharos. Een heel goed excuus om een lekkere curry te maken. Ik had er al mosselen in gele curry kokossaus mee gemaakt. Vandaag wordt het een viscurry met zalm en pompoen. […]
Deze Pindasoep met kip en prei is een lekkere pittige en verwarmende soep op koude dagen. Maak de soep zo pittig als je zelf wilt door er meer of minder sambal in te doen. Door de kipfilets op deze manier te garen (vuur uit en verder garen in de hete bouillon) krijg je een lekker mals stukje […]
In de herfst Foodybox Herfst Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten allerlei heerlijkheden in. Onder andere deze Sutharos Gele Curry Pasta. Een heel goed excuus om een gele curry te maken. Ik had zin in mosselen, vandaag is het dus Mosselen in gele curry kokossaus geworden. Yammie wat was dat lekker, we […]
Hummus soep? Ja hummus soep en dat is nog eens hartstikke lekker. Houd jij van hummus, dan moet je deze hummus soep met salie en feta eens proberen. Een pittige soep met heel veel smaak. En voor een lekkere bite heb ik nog wat kikkererwten gebakken in de pan. Het is een hummus soep met […]
Dit is natuurlijk niet de echte Vitello Tonnato, maar een afgeleide daarvan. De originele Vitello wordt met kalfsvlees gemaakt. Ik heb een kalkoenfilet gebraden in de oven, maar je kunt ook kalkoenfilet of kipfilet bij de vleeswarenafdeling halen. Veel makkelijker natuurlijk. Of misschien heeft je slager wel plakjes kalfsfilet voor je. Deze Vitello Tonnato slawraps […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing