Deze klassieke yoghurt komkommersaus Raita is een Indiase frisse dip welke geserveerd wordt bij pittig eten. Door de yoghurt en de munt is het een frisse saus om te serveren bij de spicy Indiase gerechten. De garam masala en gember erin geeft het nog een extra lekkere smaak. Indiase recepten Riti raita heet […]
Deze Kashmiri kip met abrikozen, komt zoals je het misschien al raden kan uit de Kashmiri streek in India. Het is een heerlijke curry, een beetje pittig en een zoet. Ik kwam tot dit recept omdat ik van de vele rode pepers die ik gekocht had, een Indiase hete saus Kashmiri gemaakt had. Zodoende kwam […]
Een heerlijk eenpansgerecht wat je langzaam op het vuur laat pruttelen. Het resultaat is een botermalse kip en hele smaakvolle linzen. Zet de pan op tafel en laat iedereen eruit scheppen. Smullen maar van deze kippenstoofpot met rode linzen! Rode linzen Linzen zijn supergezond, ze leveren ijzer, vezels en lekker veel eiwitten. Ideaal […]
Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, de oven doet het werk en er komt voor dit heerlijke gerecht bijna geen koken aan te pas. Deze kip Tandoori met couscous is een gerecht waarbij India Noord-Afrika ontmoet. Tandoori is namelijk een Indiaas gerecht en de couscous komt natuurlijk uit de Noord-Afrikaanse landen. Couscous […]
Ik mocht tijdens een vis event georganiseerd door de Bewuste Visweek een hele ASC gecertificeerde zeebaars ontvangen in de goodiebag. Die zat natuurlijk niet in een goodiebag maar de vis lag in een mooie box op het ijs. Aangezien ik al wat hele visrecepten op de site staan, wilde ik hiermee natuurlijk weer een ander […]
Ik doe mee aan de Eet als een pionier challenge. Mocht hiervoor al diverse leerzame masterclasses bijwonen. De challenge is: maak een gerecht met de zeven zogeheten Flevopolder helden zoals de aardappel, appel, biet, lam, lof, kip en walnoot. Het gerecht moet voor 80% uit groenten, noten, paddenstoelen, fruit en/of zaden en 20% uit eiwitten […]
Deze Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel past heel goed in mijn crash dieet. Alle ingrediënten hierin mag ik eten tijdens de weken voor mijn gastric sleeve. Dit gerecht is een gezond alternatief voor de Indiase rijstschotel Kedgeree. Het gerecht wordt in Engeland veel gegeten. Meestal wordt er gepocheerde gerookte schelvis gebruikt, maar je kunt […]
Dahl (soms dal, dhal of daal geschreven) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). Deze worden met kruiden en specerijen tot een soort dikke soort dikke stoofpot/soep gekookt. Ik heb nu een dahl met pompoen, spinazie en tomaten gemaakt. Een heerlijke vegetarische maaltijd die met dit koude […]
In mijn zoektocht naar groene kruidensauzen over de hele wereld, kwam ik ook op deze Indiase groene chutney. Uiteraard heb ik er weer mijn eigen versie van gemaakt. Lekker fris, pittig, beetje zoet van de kokos en aards van de garam masala kruiden. Je gebruikt voor dit recept de koriander met steeltje en al, maar […]
Bahji of Pakora is een van oorsprong een recept uit India. Het is een (pittig) gefrituurd gerecht meestal gemaakt van groenten in een beslag van kikkererwten aangelengd met koud water. Het is een populaire streetfood snack en in restaurants wordt het als voorgerecht of bijgerecht geserveerd samen met een mangochutney. Ik heb deze Bahji van […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing