Ik had die lekkere Dukkah van Souq gekregen en nog lamshaasjes in de vriezer liggen. Die twee leken mij een goede combinatie en daarom aten wij vandaag dukkah lamshaasjes met tahinsaus. En het was inderdaad een heerlijke combi, vooral met de groene tahinsaus die ik van daslook gemaakt had. De dukkah geeft het lamsvlees een […]
Ja hoor de daslook staat weer te lonken naar mij in mijn tuin. Zo fijn dat ik dit in de tuin heb staan en niet meer het bos in hoef om te gaan ‘wild plukken’. Ik pluk het nu gewoon uit eigen tuin. Ik heb al diverse daslookrecepten op de site staan, waaronder ook een […]
We hadden zin in pizza en die laten we nooit bezorgen, maar maken deze zelf. Omdat ik al zoveel verschillende pizza recepten op de site heb staan, moest het weer een andere worden. En omdat ik gek ben op de smaken van het Midden-Oosten, is het deze keer een pizza met feta, aubergine en kikkererwten […]
De zomertijd is begonnen, de temperaturen stijgen en de aspergekopjes komen uit de grond. Ik mocht een heerlijke aspergebox van Het Nederlands Asperge Centrum ontvangen en heb daar deze zalige Pasta met asperges, garnalen en citroenroomsaus van gemaakt. Als jij ook zo gek op asperges bent, probeer dit gerecht dan eens! En haal ze snel […]
Dit nagerecht is een traditioneel Brits dessert. Ik wilde het al heel lang maken en nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een bijzonder recept, de pudding wordt namelijk gemaakt van broodkruim van oud brood met melk, eieren en jam. Dit alles gaat in de oven en tada je hebt een origineel Queen […]
Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gnocchi met groene groenten en burrata is gemaakt van lekkere voorjaarsgroenten zoals asperges en erwtjes met daarbij een pittige olie gemaakt van verse daslook. En dan natuurlijk die heerlijke zachte bol burrata niet te vergeten, die geeft het gerecht een heerlijke romige touch. Gnocchi […]
Ja de eerste daslook verscheen al in mijn tuin en ik heb gelijk een bosje blaadjes geplukt. Daar heb ik o.a. een heerlijke dressing van gemaakt. En de eerste groene asperges lagen al bij mijn groenteboer, goede reden om deze twee heerlijke voorjaarsproducten te combineren. Deze gegrilde groene asperges met daslooksaus zijn heerlijk als lunch, […]
Ik mocht een zakje Granola van het vegan lunchcafé The Black Cockatoo in Almere ontvangen. Zij serveren daar 100% plantaardige, biologische en lokale lekkernijen. Maar omdat ze nu helaas verplicht gesloten zijn, hebben zij speciaal voor de Flevourbox van maart zakjes granola gemaakt. Deze vegan yoghurt parfait met granola en fruit is een heerlijk ontbijt. […]
Ik ben gek op die prachtig gekleurde wortelen en bietjes. En was dan ook blij verrast dat ze in de Flevourbox van maart zaten. Daarin zat ik quinoa uit onze eigen polder. Deze drie wilde ik graag combineren in een gerecht. Het is quinoa met wortels en bietjes uit de polder geworden, alle drie producten […]
Ik had voor een boerenkoolovenschotel veel te veel stronken boerenkool gekocht. Na twee dagen in de koelkast te hebben gelegen, vond ik het hoognodig om hier nog iets van te maken. Het is een simpele maar oh zo lekkere boerenkoolsalade met tahindressing en feta geworden. Holland meets Midden-Oosten zullen we maar zeggen, maar de combinatie […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing