Het is voorjaar de vlier staat volop in de bloesem en ik heb in ons dorp de bloesem geplukt. Moest wel eerst op Facebook vragen waar ik het kon vinden, maar het staat overal in het groen blijkt nu. Van de vlierbloesem heb ik siroop gemaakt, hiervan ga ik weer heel veel andere lekkere recepten […]
Nou ik heb de laatste asperges van het seizoen nog weten te bemachtigen en heb dit gecombineerd met vis. Deze grote kabeljauwhaas met gegrilde asperges en saffraan/citroen aioli is een super combinatie geworden. Een gerecht wat je heel goed thuis kunt serveren tijdens een etentje. Kabeljauw Deze mooie grote kabeljauwhaas met vel komt […]
Ik wilde een pasta maken, maar het was zo snikkend warm dat ik maar besloot om een pasta salade te maken. Wel met dezelfde ingrediënten die ik voor de pasta bedacht had. Deze pasta salade met mosselen en artisjok kan je dus zowel koud als warm eten. Mosselen Zodra de mosselen in het […]
Als je onverwacht eters krijgt en je wilt snel een lekker nagerecht bereiden, maak dan deze syllabub met Limoncello en citroen. Een snel te maken toetje wat toch heel erg feestelijk is. Breng het op smaak met wat jij lekker vindt, ik heb er een frisse citroensmaak aan gegeven door de toevoeging van citroenrasp en […]
Hoera het is eindelijk mooi weer, laten we genieten van het zonnetje. En daar hoort natuurlijk een lekkere cocktail bij. Nu zijn wij daar gek op en vooral op die heerlijke Daiquiri’s met veel fruit erin. Deze ijskoude frozen ananas en frambozen Daiquiri zal het goed doen op een cocktailfeestje in jouw tuin. Maak hem […]
Ik heb toch een heerlijke zomerse cocktail voor jullie. Deze Hurricane cocktail zal het goed doen op een zomerse avond in de tuin of op een terras. Het drinkt makkelijk weg, maar pas op…..er zit aardig wat alcohol in! Hurricane cocktail Deze cocktail is lekker fris en fruitig, met daarbij nog de tropische […]
Ik had lekkere heilbot gekocht en wilde daar iets bijzonders mee doen. Nou dat is gelukt met dit eenpansgerecht met heilbot in spinazieblad met orzo en citroen. Door de heilbot in de grote wilde spinaziebladeren te pakken, blijft deze super sappig tijdens de bereiding. Echt een aanrader! Heilbot De heilbot is familie van […]
Een lieve dorpsgenoot vroeg of ik iets met zevenblad kan, want haar tuin stond er vol mee. Natuurlijk kan ik er iets mee, dus hebben we een vuilniszak vol met zevenblad geplukt uit haar tuin. Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan en heb er een heerlijke pesto van zevenblad van gemaakt. Onkruid […]
Dit is mijn revanche op een oud recept. Ik wilde toen zwarte risotto maken, maar had te weinig inktvisinkt gekocht. Dit omdat mijn visboer mij verzekerde dat twee zakjes genoeg zou zijn om de risotto zwart te krijgen. Die twee kleine zakjes kostte ook nog eens € 4,95! En het resultaat was een grijze risotto. […]
Het bekende zandkoekje uit de UK is lekker zacht en flaky, dit wil je proberen! Meestal worden ze verkocht in langwerpige koekjes, maar ook wel als ronde koekjes. Ik heb een hele grote koek gebakken en die in punten gesneden. En ik kan je verklappen dat die erg snel op waren! Ga jij ook deze […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing