Ik had nog een pot pindakaas karamel-zeezout staan. Natuurlijk kan je dit lekker op brood smeren, maar ik wil altijd iets anders ermee doen. Eerst even geproefd, lekker hoor. Hier wil ik iets zoets mee maken. Hup de voorraadkast in. Er ligt nog een reep melkchocolade en een pot gepofte rijst. Omdat hubbie gek op […]
Ik had veel te veel rijst gekookt voor deze Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus. Aangezien ik niet van het weggooien ben, heb ik er deze heerlijke zwarte rijstpudding met kokosmelk van gemaakt. Lekker als ontbijt of als nagerecht. Het is een heel simpel gerecht, zeker als de rijst al gekookt is. Zwarte rijst moet […]
Deze vijgen koffie compote met yoghurt is heerlijk als ontbijt maar ook als dessert. Als je de compote maakt, gaat het heerlijk ruiken in huis met Oriëntaalse geuren. Dit is echt een verwennerij, maak het in het weekend of op een speciale dag. Ik heb voor dit recept Salvadoran España cold drip coffee van Batavia […]
De wintersporters kennen dit gerecht wel, in vrijwel alle Tiroolse restaurants, bergrestaurants en berghutten wordt de Kaiserschmarrn geserveerd. Deze luchtige lekkernij behoort tot de meest bekendste en geliefde Oostenrijks gerechten. Het is een soort luchtige versie van de pannenkoek. Het luchtige ontstaat door het apart stijfkloppen van de eiwitten door het beslag. Maar het blijft […]
Zal ik jullie iets verklappen? Ik houd helemaal niet van oliebollen, die worden dus ook niet gemaakt door mij. Manlief smokkelt af en toe wat oliebollen van de bakker naar binnen op Oudjaarsdag, maar die zijn niet aan mij besteed. Maar wat ik wel lekker vind zijn appelbeignets. Meestal maak ik er wel een paar […]
Deze heerlijke chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel is een feestelijke winterse chutney die past bij heel veel gerechten. Heerlijk bij kalkoen, kip, varkensvlees of bij een kaasplankje. Je kunt de chutney warm of koud serveren. Maak de chutney een dag tevoren, hierdoor trekken de smaken er nog meer in. De chutney kan je ongeveer […]
Ik had bij mijn groenteboer op de markt een paar trosjes hele zoete kleine blauwe druifjes gekocht. Het waren net kleine zoete rode wijnbommetjes in je mond. Heerlijk natuurlijk om zo te eten, maar ik wilde er ook iets anders mee doen. Zat aan brownies te denken, maar daar had ik niet genoeg chocolade voor […]
Waarschuwing vooraf: niet maken! Veel te lekker! Haha. Ik mocht twee potten pindakaas ontvangen en wilde daar iets lekkers mee maken. Het was zondag (de enige dag dat wij een toetje eten) en ik had nog een reep chocolade, de pindakaas en slagroom staan. Ging aan de slag en het is uiteindelijk deze heerlijke zondige […]
Deze Cranberry Kerst koekjes zijn natuurlijk niet alleen maar lekker met de Kerstdagen, maar eigenlijk de hele herfst en winter ook. Zoals jullie misschien wel weten ben ik niet zo’n koekenbakker, maar een paar keer per jaar wil ik mij er toch aan wagen. Deze koekjes smaken gewoon naar Kerst, cranberries, amandel, kaneel en mandarijn […]
Elke vierde donderdag in november wordt er Thanksgiving Day gevierd in Amerika. Dit is een belangrijke nationale feestdag, welke gevierd wordt met de hele familie. Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren wij hier de Amerikaanse feestdagen ook een beetje. Omdat er meestal wel pompoen op het menu staat met Thanksgiving, heb ik […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing