Deze hertenbiefstuk met foie royale is mijn variatie op de beroemde Tournedos Rossini. Heerlijk hertenbiefstukje met daarop ganzenleverpaté en zwarte knoflookjus is een waar feestgerecht. Maak dit luxe gerechtje voor de Kerst of een speciaal etentje thuis. Tournedos Rossini Het gerecht is genoemd naar de componist Gioacchino Rossini, die het recept aan de […]
Wij zijn gek op worteltjes en ik probeer ze telkens op een andere manier te bereiden. Deze keer heb ik het wortel recept geroosterd in boter en honing in de oven. Het resultaat? Een zalig groentegerecht! Vooral kinderen zullen dit heerlijk vinden: zoete wortels gekarameliseerd in boter en honing. Wie wil dat nu niet? Soorten […]
Heb je ook weleens selderijstengels slap in de groentela van je koelkast liggen? Je hebt misschien een of twee stengels gebruikt voor bouillon, soep, stoofpot, smoothie of salade, en de rest blijft liggen. Zonde, want bleekselderij kun je prima zo eten! Probeer bijvoorbeeld eens gekookte bleekselderij: een verrassend lekker bijgerecht. Wat is bleekselderij? Bleekselderij, ook […]
Deze malse en sappige varkenshaas gevuld met abrikozen en appel barst van de smaken. Gedroogde abrikozen, appels en gember vormen een fruitvulling die het varkensvlees perfect aanvult. Het hoogtepunt van dit hoofdgerecht is de saus. Een elegante en indrukwekkende presentatie voor elke speciale gelegenheid, vooral de feestdagen. Dit recept kost wat werk, maar het eindresultaat […]
Wil je tijdens de feestdagen echt uitpakken? Maak dan dit heerlijke wildstoof recept met paddenstoelen. Het is bijna onmogelijk om dit gerecht te laten mislukken! Perfect als je wild wilt serveren, maar niet weet welk type wild je moet kiezen. Ik gebruikte een wildpouletmix met hert, wildzwijn en haas. En geloof me, als dit gerecht […]
Ik heb een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige pastinaakpuree is een fantastisch bijgerecht tijdens de feestdagen. Extra romig en super glad – geen aardappelpuree kan hier tegenop, behalve misschien een luchtige aardappelmousseline. Het mooie van deze puree is dat je er geen extra groenten bij hoeft te serveren. De puree ís de groente. […]
Deze gastronomische gevulde dadels zijn makkelijk te maken en zijn een heerlijk tussendoortje. Kies uit vijf verschillende smaken, die allemaal even lekker zijn. Ze zijn perfect voor Kerstmis, een feestje thuis of welke gelegenheid dan ook! Neem even de tijd om ze te maken, maar dan heb je ook wat. Deze dadels maken altijd indruk! […]
Deze Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een klassieker uit de Zuid-Franse keuken. Met mals gestoofd rundvlees, geurige kruiden en een vleugje sinaasappel is dit gerecht de perfecte keuze voor een gezellige avondmaaltijd. Laat het vlees marineren in rode wijn voor een diepe, rijke smaak en geniet van de heerlijke combinatie van winterse groenten, spekjes […]
Een hartige en rijke maaltijd: Gemengde bonenschotel met rookworst. Sappige rookworst, hartige salami en kleurrijke bonen worden gecombineerd met tomatenblokjes, cherry tomaatjes en gerookte paprikapoeder in deze smaakvolle schotel. Afgetopt met verse peterselie, pruttelt dit gerecht heerlijk door voor de perfecte wintermaaltijd.
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing