Deze malse en sappige varkenshaas gevuld met abrikozen en appel barst van de smaken. Gedroogde abrikozen, appels en gember vormen een fruitvulling die het varkensvlees perfect aanvult. Het hoogtepunt van dit hoofdgerecht is de saus. Een elegante en indrukwekkende presentatie voor elke speciale gelegenheid, vooral de feestdagen. Dit recept kost wat werk, maar het eindresultaat is het meer dan waard. En de meeste bereidingen kan je een dag van tevoren doen.

 

Gevulde varkenshaas

 

Er zijn zoveel heerlijke manieren om varkensvlees te bereiden. Een van mijn favorieten is ook om ze te vullen. En als je op zoek bent naar een elegant varkensvleesgerecht om te serveren voor een speciale gelegenheid, dan is deze varkenshaas gevuld met abrikozen en appels
een chic gerecht.
Je vindt een scala aan kleuren en smaken in deze varkenshaas. Door de vulling is dit gerecht een echte blikvanger wanneer je het snijdt en serveert. Abrikozen, appel, gember en knoflook worden gecombineerd met knoflook en tijm die een fantastische combinatie van smaken zijn. Dit is een prachtig gerecht om te serveren op een feestelijk etentje.

 

Maken

 

Allereerst maak je de vulling en laat je deze afkoelen.
Leg de varkenshaas op een grote snijplank. Gebruik een lang scherp uitbeenmes. Snijd horizontaal in de lengte in het gebraad, maar niet erdoorheen. Klap de varkenshaas open en bedek deze met de folie. Sla de varkenshaas plat met een vleeshamer of deegroller tot het een gelijkmatige dikte heeft van ongeveer 1 cm dik is. Herhaal dit met de andere varkenshaasjes.

 

Leg een stuk plasticfolie op het aanrecht en leg hierop 4-5 plakjes ontbijtspek naast elkaar (iets overlappend). Leg hierop 1 van de varkenshaasjes en verdeel hierover een deel van de vulling. Rol het geheel op, gebruikmakend van de plasticfolie, tot er een mooie rol ontstaat. Draai de folie dicht en laat deze opgerolde varkenshaasjes op een schaal minimaal een uur in de koelkast staan. (Je kunt dit ook 1 dag van tevoren bereiden).
Voordat je de varkenshaas gaat bereiden, haal je ze uit de koelkast en laat ze ongeveer 45 minuten op kamertemperatuur komen voordat je de varkenshaas in de oven bakt. Hoe je dat doet kan je hieronder lezen.

 

Erbij:

 

Wat kan je serveren met dit recept voor varkenshaas? Er zijn zoveel geweldige bijgerechten die goed bij varkensvlees passen. Hier zijn een paar suggesties:

 

Aardappelmousseline
Zoete aardappelplakken uit de oven
Pastinaakpuree
Knolselderij geroosterd met Marsala
Smashed wortelen
Rode kool gestoofd met tutti frutti
Geroosterde spruitjes met rozemarijn

 

Tips:

 

Geef het gebakken varkensvlees de tijd om te rusten voordat u het snijdt en serveert, 10 tot 15 minuten is een goede tijd. Hierdoor kunnen de sappen weer worden opgenomen in het vlees. Sla dit rustproces niet over, anders verlies je smaakvolle sappen wanneer je het snijdt.

Je kunt het vlees van tevoren alvast vullen en opgerold in de koelkast bewaren tot je het gaat bereiden. De saus kan je van tevoren bereiden en op de avond zelf opwarmen.
Als je het vlees met een aardappelpuree of een groentepuree serveert kan je dit ook van tevoren maken en opwarmen voor het serveren. Zo heb je op de avond zelf er niet te veel werk aan, je hoeft alleen de varkenshaasjes te bereiden in de oven.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Varkenshaas gevuld met abrikozen en appel: