Ik had eens op een kookprogramma op TV een pastinaaksoep met coquilles voorbij zien komen. Superlekker en feestelijk natuurlijk, en het is leuk om te maken tijdens de feestdagen. Echter, coquilles kunnen best prijzig zijn. Daarom heb ik een alternatief bedacht: pastinaaksoep met saffraan en nep ‘coquilles’ gemaakt van plakken king boleet paddenstoelen (oftewel koningsoesterzwammen). […]
Wat is gekonfijte eendenbout? Gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de tijd voor koelkasten en vriezers. Het doel van konfijten is om vlees langer houdbaar te maken. In dit proces gaart men het vlees langzaam in vet, in dit geval ganzenvet, samen met kruiden en knoflook voor extra smaak. […]
Tijdens onze reis naar Istanbul vorig jaar genoten we van heerlijk eten. Onze gids nam ons mee naar de beste restaurants, waar we onder andere de Turkse witte bonenstoofpot Kuru fasulye proefden. Dit gerecht is eenvoudig maar heel lekker en een echte favoriet in Turkije. In dit gerecht worden gedroogde bonen gekookt in een gekruide […]
Deze romige courgettesoep kan je natuurlijk ook met groene courgettes maken. Dan wordt het romige groene courgettesoep, haha. Maar ja, ik ben gewoon verliefd op die gele kleur van deze courgettes. Zo zomers! En die kleur van de soep spat toch van je bord af. Heerlijke soep die ook nog eens een fantastisch kleurtje heeft, […]
Risotto is een van mijn favoriete gerechten en wie houdt daar nou niet van. In plaats van risottorijst ben ik aan het experimenteren met het maken van risotto met granen. Ik kan jullie verklappen dat deze parelgort risotto met geitenkaas en lavasolie ontzettend lekker geworden is. Oké, misschien ga ik nog meer experimenteren. En ik […]
Als je een snel recept voor doordeweekse avonden nodig hebt, probeer dan deze tortilla met zalm en avocadocrème eens. Deze eenvoudige tortilla’s zijn in 20 minuten, met slechts een paar ingrediënten gemaakt en zijn gezond, voedzaam en boordevol smaak. Of je nu op zoek bent naar een visgerecht of een verantwoorde maaltijd nodig hebt, deze […]
Ik heb heel veel regenboog snijbiet in mijn tuin staan. Tijd om een flinke bos te snoeien en te verwerken in een gerecht. Deze keer heb ik het verwerkt in een lekkere galette met snijbiet en prei. De groenten liggen in de galette op een bedje van verse roomkaas en geraspte oude kaas, hierdoor is […]
Deze tortilla taart met Buffalo kip is een van mijn favoriete doordeweekse maaltijden. Pulled kip wordt gemengd met een zelfgemaakte Buffalo saus en gelaagd met kaas tussen tortilla’s. Bak het in de oven tot de kaas smelt en klaar! Geweldig om te maken met restjes gebraden kip. Je trekt de gegaarde kip uit elkaar met […]
Deze kikkererwten stoofpot met chorizo is een geweldige, stevige en smaakvolle Spaans geïnspireerde stoofpot die snel klaar is. De chorizo voegt heel veel smaak toe aan dit gerecht! Serveer dit als een stevige soep met knapperig brood om te dippen, of als stoofpot op een bedje van couscous, pasta (zoals orzo, of orecchiette), aardappelpuree of […]
Kaasachtige geroosterde savooiekool in een kaassaus? Dit wil je proeven! Deze geroosterde savooiekool recept met kaas is een fantastisch bijgerecht voor een feestelijk diner thuis. Terwijl de zoute kaas in de oven knapperig en goudbruin wordt, transformeert de savooiekool in een show-stoppend gerecht dat zelfs als hoofdgerecht kan schitteren. Het geheim van dit savooiekool recept: […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing