Ik heb dit gerecht Mexicaanse smaken meegegeven en het is zo lekker uitgevallen. Natuurlijk kan je ook ‘gewone’ paprika’s vullen met dit heerlijke goedje, maar ik had nog puntpaprika’s liggen. Ik denk dat de vulling ook heel erg lekker is in jalapeño pepers of die kleine snack paprika’s. Leuk als borrelhapje. Maak dus snel deze heerlijke Puntpaprika’s gevuld met garnalen.
Door meer of minder groene peper te gebruiken in dit recept kan je het zo pittig of juist niet zo pittig maken als je zelf wilt. Als je de zaadjes en zaadlijsten verwijderd uit de peper, dan wordt het gerecht ook een stuk minder spicy. De pittigheid zit namelijk in de zaadjes en zaadlijsten.
Je kunt het als hoofdgerecht serveren voor twee personen of als voorgerecht of lunch voor vier personen.
Puntpaprika’s
En nog zo’n lekker recept met deze paprika’s zijn deze Gevulde geroosterde paprika’s. Maak die ook eens.
Ingredients
- 1 blik tomatenblokjes
- 125 gr verse roomkaas
- 80 gr oude kaas, geraspt
- 1 lenteui
- 1/2 bosje koriander
- 2 tenen knoflook
- 1/2 groene peper
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 200 gr rauwe garnalen
- zout
- 2 rode puntpaprika's
Instructions
- Giet het blik tomatenblokjes in een zeef en laat een uurtje uitlekken totdat je alleen de tomatenblokjes overhoudt. Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Doe dit dan in een kom en meng met de roomkaas en geraspte kaas.
- Snijd de lenteui en koriander fijn, rasp de knoflook en snijd de groene peper fijn.
- Meng dit samen met de komijnpoeder en paprikapoeder door het kaasmengsel.
- Snijd de garnalen in stukjes en meng dit ook door het mengsel, breng op smaak met zout.
- Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de halve paprika's op een bakblik en vul ze met het mengsel.
- Schuif het bakblik in de oven en bak dit ongeveer 30-40 minuten in de oven.