Quesadilla Recept met Pulled Pork

Ik had onlangs 2 kilo pulled pork in de oven bereid en hield behoorlijk wat over. Omdat ik graag creatief omga met restjes, heb ik de pulled pork in porties verdeeld en ingevroren. Hierdoor kon ik er later andere gerechten mee maken, zoals deze heerlijke pulled pork quesadilla recept. Het is niet alleen een snel en makkelijk gerecht dat de hele familie lekker vindt, maar ook een slimme manier om voedselverspilling te voorkomen.

Wat is een quesadilla?

Een quesadilla is een gevulde tortilla die je bakt in een koekenpan. Meestal bestaat de vulling uit kaas (want queso betekent kaas in het Spaans), maar je kunt er ook vlees, vis en groenten aan toevoegen. Doordat je de tortilla’s slechts een minuut per kant bakt, smelt de kaas perfect en wordt de buitenkant lekker knapperig. Kortom, het is eigenlijk de Mexicaanse versie van onze tosti. Bovendien zijn quesadilla’s ideaal om restjes, zoals pulled pork, op een creatieve manier te gebruiken.

Welke kaas gebruik je voor quesadilla’s?

Om een perfecte quesadilla te maken, is het belangrijk om kaassoorten te kiezen die goed smelten. Denk bijvoorbeeld aan cheddar, mozzarella, Goudse kaas of gruyère. Voor dit recept heb ik een combinatie gebruikt van 250 gram cheddar en 100 gram oude kaas. Hierdoor krijg je een heerlijke balans tussen romigheid en een volle, pittige smaak.

Waarom pulled pork in een quesadilla?

Pulled pork is heerlijk veelzijdig en een geweldige manier om restjes te verwerken. Als ik pulled pork maak, bereid ik vaak expres een grote hoeveelheid, zodat ik de restjes kan gebruiken in andere gerechten. Naast quesadilla’s kun je pulled pork verwerken in gerechten zoals:

Het recept voor pulled pork kun je vinden via de link hier.

Wat serveer je bij quesadilla’s?

Lekker bij deze quesadilla’s is een zelfgemaakte pittige salsa van maïs, guacamole of een tomatensalsa.

Tips voor het perfecte quesadilla recept

  • Bak de quesadilla’s op middelhoog vuur om aanbranden te voorkomen.
  • Gebruik een grote spatel om de quesadilla’s voorzichtig om te draaien.
  • Een antiaanbak-pannenkoekenpan werkt ideaal voor het bakken van quesadilla’s.
  • Wil je de kaas nog beter laten smelten? Verwarm de quesadilla’s dan kort door in de oven.
  • Overgebleven gebakken quesadilla’s blijven een paar dagen goed in de koelkast en kunnen ook worden ingevroren. Verpak ze in bakpapier en bewaar ze in een diepvrieszak.

Recept pulled pork quesadilla:

Geniet van een snelle pulled pork quesadilla recept, gemaakt met kaas, pulled pork en tortilla's. Perfect voor een doordeweekse maaltijd!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr pulled pork
  • 350 gr kaas*
  • 4 lente-uien
  • 1 jalapeño
  • 10 gr koriander
  • 50 ml barbecuesaus
  • 8 tortilla’s
  • olie
  • barbecuesaus
  • sour cream
  • tomatensalsa

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 120˚C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en doe het in een grote kom. Rasp de kaas erboven.
  • Snijd de lente-uien in dunne ringen, de jalapeño in kleine stukjes en hak de koriander fijn.
  • Doe dit in de kom bij het vlees en de kaas.
  • Giet de barbecuesaus hierop en meng dit goed met je handen door elkaar. Het mengsel moet goed kunnen plakken, doe er anders nog wat barbecuesaus bij.
  • Leg de tortilla’s op het aanrecht en vul ze voor de helft met het mengsel. Vouw ze dan dubbel en druk ze goed plat.
  • Verwarm een grote bakpan met een scheutje olie op middelhoog vuur en bak hierin een of twee dubbelgevouwen tortilla’s aan beide kanten goudbruin.
  • Leg deze gebakken tortilla’s in de warme oven en bak de rest ook op deze manier.
  • Snijd de tortilla’s dan in punten en serveer ze eventueel met barbecuesaus, sour cream en de tomatensalsa.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating