Pompoen curry is een heerlijke en bevredigende maaltijd die in een half uur klaar is. Deze versie is veganistisch en bevat heel veel groenten, maar je kunt desgewenst ook nog kikkererwten, tofu, kip, rundvlees, varkensvlees of garnalen toevoegen.
Het is een niet te pittige curry gemaakt met zoete pompoenblokjes en rode currypasta. Het heeft een rijke kokosmelkbasis, die de pittige kick van de currypasta verzacht. Het is een van de lekkerste hartige pompoenrecepten die ik ken.
Pompoen
Ik mocht van Farm to Home een mooie grote super verse pompoen ontvangen. Deze wilde ik de hoofdrol geven in een gerecht. Nou dat is gelukt met deze zalige pompoen curry.
Het is een bevredigende eenpansmaaltijd.
Je kunt ook andere groenten toevoegen zoals wortels, broccoli, sperziebonen, courgette of aubergine. Meer groenten zullen dit gerecht alleen maar nog bevredigender en voedzamer maken.
Je kunt elk soort pompoen gebruiken in deze curry. In deze blog lees je over de verschillende soorten die verkrijgbaar zijn in ons land.
Ben jij ook zo dol op pompoen? Dan kan je hier nog veel meer pompoenrecepten vinden.
Ingrediënten
De lijst met ingrediënten voor deze pompoen curry lijkt misschien wat lang, maar de meeste zijn gewone voorraadartikelen of ingrediënten die gemakkelijk in elke supermarkt te vinden zijn (hieronder vind je het volledige recept, inclusief hoeveelheden en stapsgewijze instructies).
Nog meer vegetarische curry’s
Linzen kokoscurry met tofu
Peulvruchten curry met spinazie
Gele curry van wortelen
Groene linzen curry met boerenkool
Bruine bonen curry met rijst
Curry met kikkererwten en zoete aardappelen
Kashmiri chili aardappel curry
Paneer en rode bieten curry
Aubergine curry met zilverrijst
Eiercurry
Erbij
Serveer deze curry met gekookte rijst, noedels en/of zelfgemaakt naanbrood.
Tips:
Het is een heerlijke en bevredigende maaltijd die in slechts 35 minuten klaar is. Deze versie is veganistisch (zolang je veganistische currypasta gebruikt).
Als je geen vegetariër bent, kan je kip, varkensvlees of rundvlees toevoegen.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Pompoen curry:
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 2 paprika’s
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr paddenstoelen
- 3 el olie
- 1-2 el rode currypasta
- 1 el palmsuiker
- 500 ml groentebouillon
- 1 blik kokosmelk
- 200 gr babyspinazie
- 4 takken koriander
Instructies
- Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd deze in blokjes. Snijd de paprika’s, zonder zaadjes, in dunne repen. Snijd de ui in dunne halveringen en hak de knoflook fijn.
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of in kwarten.
- Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de paprika’s, ui en knoflook toe en bak in ongeveer 5 minuten.
- Schep dit uit de pan en zet even apart. Verhit een eetlepel olie in de pan en bak hierin de pompoenblokjes met de currypasta in ongeveer 5 minuten.
- Blijf al roerend bakken om de ingrediënten goed te mengen, tot de pompoen zacht begint te worden. Meng de paprika en uien toe.
- Roer de bouillon en de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het zonder deksel nog ongeveer 20-25 minuten sudderen tot de pompoen gaar is.
- Voeg als laatste de spinazie toe en kook een minuut of twee tot de spinazie slinkt. Haal dan van het vuur.