Ga terug
+ personen
Pompoen curry. Deze curry is veganistisch en bevat heel veel groenten, maar je kunt desgewenst ook nog tofu, kip, vlees of garnalen toevoegen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen
  • 2 paprika’s
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr paddenstoelen
  • 3 el olie
  • 1-2 el rode currypasta
  • 1 el palmsuiker
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk
  • 200 gr babyspinazie
  • 4 takken koriander

Instructies
 

  • Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd deze in blokjes. Snijd de paprika’s, zonder zaadjes, in dunne repen. Snijd de ui in dunne halveringen en hak de knoflook fijn.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of in kwarten.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de paprika’s, ui en knoflook toe en bak in ongeveer 5 minuten.
  • Schep dit uit de pan en zet even apart. Verhit een eetlepel olie in de pan en bak hierin de pompoenblokjes met de currypasta in ongeveer 5 minuten.
  • Blijf al roerend bakken om de ingrediënten goed te mengen, tot de pompoen zacht begint te worden. Meng de paprika en uien toe.
  • Roer de bouillon en de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het zonder deksel nog ongeveer 20-25 minuten sudderen tot de pompoen gaar is.
  • Voeg als laatste de spinazie toe en kook een minuut of twee tot de spinazie slinkt. Haal dan van het vuur.