Pompoen curry. Deze curry is veganistisch en bevat heel veel groenten, maar je kunt desgewenst ook nog tofu, kip, vlees of garnalen toevoegen.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Indiaas
- 1 pompoen
- 2 paprika’s
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr paddenstoelen
- 3 el olie
- 1-2 el rode currypasta
- 1 el palmsuiker
- 500 ml groentebouillon
- 1 blik kokosmelk
- 200 gr babyspinazie
- 4 takken koriander
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd deze in blokjes. Snijd de paprika’s, zonder zaadjes, in dunne repen. Snijd de ui in dunne halveringen en hak de knoflook fijn.
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of in kwarten.
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de paprika’s, ui en knoflook toe en bak in ongeveer 5 minuten.
Schep dit uit de pan en zet even apart. Verhit een eetlepel olie in de pan en bak hierin de pompoenblokjes met de currypasta in ongeveer 5 minuten.
Blijf al roerend bakken om de ingrediënten goed te mengen, tot de pompoen zacht begint te worden. Meng de paprika en uien toe.
Roer de bouillon en de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het zonder deksel nog ongeveer 20-25 minuten sudderen tot de pompoen gaar is.
Voeg als laatste de spinazie toe en kook een minuut of twee tot de spinazie slinkt. Haal dan van het vuur.