Voor Tante Fanny heb ik twee pizza’s gemaakt, waarvan er 1 op hun website geplaatst is, hoe leuk is dat. Deze vegetarische en mooie groene pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto is verrukkelijk. Je kunt natuurlijk wel wat vlees erbij doen als je dat nodig vindt. Uitgebakken spekreepjes of opgerolde plakjes Serranoham zullen er ook heel erg lekker op zijn.
De groene asperges zijn nu nog volop te koop. Als ze niet meer in het seizoen zijn, gebruik hiervoor in de plaats dan courgette en snijd deze met een dunschiller in dunne lange stroken.
De pizza is gemaakt met vers Spelt-Pizzadeeg van Tante Fanny.
En de andere pizza is:
Deze heerlijke Speltpizza met zalm, knoflookgarnalen en zeekraal heeft wel de website van Tante Fanny gehaald. Hoe tof is dat!
Pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto. Voor Tante Fanny heb ik 2 pizza's gemaakt, eentje heeft hun website gehaald. Deze heerlijke Pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto helaas niet.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
Ingredients
- 1 rol Tante Fanny vers spelt-pizzadeeg zonder saus
- 150 g ricotta
- 2 bollen mozzarella
- peper en zout
- 350 g groene asperges
- 100 g tuinbonen, geblancheerd
- 100 g erwten, geblancheerd
- olijfolie
- 30 g basilicum
- 15 gr pijnboompitten
- 15 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 knoflookteen
- 30 ml olijfolie
- peper en zout, naar smaak
Instructions
- Pesto: Doe de basilicum, pijnboompitten, kaas, knoflook en olijfolie in de keukenmachine en meng dit tot er een dikke pasta is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
- Pizza: Zet de oven aan op 220 ˚C.
- Rol het deeg met het meegerolde bakpapier op een bakblik uit.
- Smeer de ricotta op de pizzabodem, snijd de mozzarella in plakken en leg dit erop. Bestrooi met peper en zout. Bak dit ongeveer 15 minuten onder in de oven.
- Breek ondertussen de harde onderkanten van de asperges. Houd de asperges bij de uiteinden vast en schaaf ze met een dunschiller in dunne lange repen.
- Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel de aspergelinten, tuinbonen en erwten over de pizza.
- Bak dit nog 3-5 minuutjes tot de groenten opgewarmd zijn. Haal de pizza dan uit de oven.
- Lepel hier en daar de pesto over de pizza.
- Giet een beetje olijfolie erover en serveer direct.