Ga terug
+ servings
Pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto. Voor Tante Fanny heb ik 2 pizza's gemaakt, eentje heeft hun website gehaald. Deze heerlijke Pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto helaas niet.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol Tante Fanny vers spelt-pizzadeeg zonder saus
  • 150 g ricotta
  • 2 bollen mozzarella
  • peper en zout
  • 350 g groene asperges
  • 100 g tuinbonen, geblancheerd
  • 100 g erwten, geblancheerd
  • olijfolie

Pesto

  • 30 g basilicum
  • 15 gr pijnboompitten
  • 15 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 knoflookteen
  • 30 ml olijfolie
  • peper en zout, naar smaak

Instructies
 

  • Pesto: Doe de basilicum, pijnboompitten, kaas, knoflook en olijfolie in de keukenmachine en meng dit tot er een dikke pasta is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pizza: Zet de oven aan op 220 ˚C.
  • Rol het deeg met het meegerolde bakpapier op een bakblik uit.
  • Smeer de ricotta op de pizzabodem, snijd de mozzarella in plakken en leg dit erop. Bestrooi met peper en zout. Bak dit ongeveer 15 minuten onder in de oven.
  • Breek ondertussen de harde onderkanten van de asperges. Houd de asperges bij de uiteinden vast en schaaf ze met een dunschiller in dunne lange repen.
  • Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel de aspergelinten, tuinbonen en erwten over de pizza.
  • Bak dit nog 3-5 minuutjes tot de groenten opgewarmd zijn. Haal de pizza dan uit de oven.
  • Lepel hier en daar de pesto over de pizza.
  • Giet een beetje olijfolie erover en serveer direct.