Pittige steaksalade met radijsjes

Ik had een veel te grote bavette gekocht voor op de barbecue, maar die heb ik wel lekker in z’n geheel gegrild. Want van overgebleven gegrild vlees kan ik weer iets heerlijks maken, zoals deze pittige steaksalade met radijsjes. Het pittige zit em in de twee soorten radijsjes, de rode bosui en de verse knoflook die ik verwerkt heb in de salade. Daarnaast was de bavette lekker pittig gekruid, vandaar een pittige salade.

 

Steak

 

Ik had dus een mooie bavette gekocht.
Zo’n grote steak is helemaal niet moeilijk om te grillen of bakken. Een bavette is ook nog eens een heerlijk stukje vlees. Het wordt ook wel Flank Steak, Flanchet, Vanglap, Vinkenlap of Halve maan steak genoemd. Deze steak afkomstig van de vang (flank) van de koe. Dit komt uit de buikspier van een rund en is dus ‘werkvlees’. Daarom is het een grove maar magere steak met een stevige bite maar wel heel erg smakelijk.

 

Mits goed gegrild en op de draad gesneden, is bavette een super malse steak.
Je bakt of grilt deze steak kort in een loeihete (grill)pan of barbecue. En je moet wel van rood vlees houden, deze steak is het lekkerst als hij rood of medium rare is.
Het is een ideale steak om aan een stuk voor meerdere personen te maken.
Omdat wij zo gek zijn op bavette kan je diverse recepten hiervoor vinden op de site. Zoek op sleutelwoord: bavette en je zult ze allemaal vinden.
Mocht jij een andere gegrilde steak overhebben, dan kan je daar natuurlijk ook deze salade van maken.

 

Maaltijdsalade

 

Dit is echt een heerlijke salade voor een warme dag. Lekker pittig en met heel veel smaak, dat is wat je wil op een hete dag. Ik dacht met deze salade snel klaar te zijn op een warme avond, maar dat viel een beetje tegen omdat er best wel veel snijwerk aan te pas kwam. Houdt daar dus rekening mee. Het voordeel is wel dat je niet hoeft te koken, bakken of braden op een warme avond.
Serveer de salade als lunch voor 4 personen of als maaltijdsalade voor twee personen. Eventueel kan je er nog lekker stokbrood bij eten.

 

Tips:

 

Als je het vlees weglaat, heb je een heerlijke vegetarische salade.
Of je vervang de steak door gegrild kippenvlees of vis, ook erg lekker.

 

 

Recept Pittige steaksalade met radijsjes:

Pittige steaksalade met radijsjes. Ik had een veel te grote bavette gekocht voor op de barbecue, maar die heb ik wel lekker in z’n geheel gegrild.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr gegrilde steak
  • 1 kropsla
  • 1 mini komkommer
  • 1 watermeloen radijs
  • 1 bosje radijsjes
  • 1 bosui
  • 1 avocado
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 snuf zout
  • 1 tl mosterd
  • olijfolie
  • ½ knoflook, geraspt
  • peper

Instructies
 

  • Vinaigrette: Los het zout op in de azijn en klop dan de mosterd door de azijn in een kom.
  • Roer de olijfolie erdoor en blijf kloppen tot er een dikkere saus ontstaat. Meng als laatste de knoflook erdoor en breng op smaak met peper.
  • Snijd de gegrilde steak in dunne plakken en rol deze eventueel op.
  • Verwijder de buitenste blaadjes van de kropsla en gebruik alleen de binnenste lichtgroene blaadjes. Spoel dit schoon in koud water en slinger dan droog in een slacentrifuge.
  • Spoel de groentes schoon en dep ze droog. Snijd de komkommer in de lengte in dunne repen met een dunschiller. Snijd de radijsjes met een mandoline in dunne plakjes.
  • Snijd de bosui in dunne ringen. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakken.
  • Leg de sla op een grote schaal. Verdeel de plakken steak, komkommer, radijsjes, bosui en avocado erover. Lepel de dressing erover of serveer deze apart erbij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating