Pittige ingelegde cantaloupe meloen

Deze pittige ingelegde cantaloupe meloen is een leuke, nieuwe manier om van jouw favoriete fruit te genieten! Jaja, je kunt fruit ook inmaken en dat bewijst deze ingelegde meloen wel. Lekker pittig, zoet, zuur, een totaal andere smaakbeleving van dit zoete fruit.

Door de meloen op deze manier in te maken, blijft het een hele tijd goed in de koelkast. Zodat je buiten het seizoen ook nog kunt genieten van deze bijzondere cantaloupe bolletjes.

Cantaloupe meloen

Gebruik welke meloensoort je maar wilt, maar zorg ervoor dat je meloenen kiest die rijp maar nog stevig zijn. Maar ik vind cantaloupe erg lekker, daarom heb ik het met deze meloen gemaakt. Het is lekker als borrelhapje door het aan spiesjes te rijgen met Prosciutto ham. Of maak er een voorgerechtje van en stapel de bolletjes op met de ham ertussen. Garneer het met lekkere verse kruiden zoals citroenmelisse, munt of rucola. Je kunt de bolletjes ook verwerken in een salade, gebruik het vocht dan om er een dressing van te maken.

Als een cantaloupe meloen rijp is, is het super zoet en sappig.  Maar ze kunnen ook snel te rijpen worden. Daarom besloot ik de meloenballetjes in te maken, en het resultaat was verbluffend! De ingemaakte cantaloupe was zowel zoet als zuur, en ze worden lekkerder naarmate ze langer in de koelkast staan. Gebruik wel een rijpe meloen voor dit recept.

Het is een klein klusje en dan moet je het even laten intrekken, maar het is het wachten waard.

Pittige ingelegde cantaloupe meloen

Ook zo dol op cantaloupe? Probeer dan ook eens deze:

  1. Meloensoep met een krokantje van Serranoham
  2. Cantaloupe granita met munt
  3. Cantaloupe meloen voor ontbijt

Inmaken

Inmaken is een van de makkelijkste manieren om groenten en fruit te conserveren. Het is ook een geweldige manier om extra smaak toe te voegen aan wat je ook inmaakt. In dit geval heb ik rozemarijn en rode pepervlokken toegevoegd als extra smaakmakers. Deze hartige smaken gaan erg goed samen met de zoete cantaloupe.

Deze ingelegde cantaloupe balletjes zijn verrassend veelzijdig. Ze zijn op zichzelf al heerlijke snacks, maar ze zijn ook een geweldige toevoeging aan salades en antipasti-spiesjes. Voeg de ingelegde cantaloupe eens toe aan een kom rucola en gebruik wat van het inmaakvocht om een ​​vinaigrette te maken. Heerlijk!

Tips:

  • Je kunt de cantaloupe ook vervangen door een galia honingmeloen.
  • Ingemaakte meloen blijft maximaal 2 maanden goed in de koelkast, maar ze worden wel steeds zachter naarmate de tijd verstrijkt.
  • Als je geen meloenbolletjeslepel hebt, kan je de meloen ook in blokjes van 2 centimeter snijden.

Als je deze meloen hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.

Recept Pittige ingelegde cantaloupe meloen:

Deze pittige ingelegde cantaloupe meloen is een leuke, nieuwe manier om van jouw favoriete fruit te genieten!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
3 dagen
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerechten, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
Porties 4

Equipment

  • weckpot 500 ml

Ingrediënten
  

  • 1 meloen
  • ½ tl vanille-poeder
  • snufje rode chilivlokken of meer, naar smaak
  • 100 gr witte suiker
  • ½ tl zout
  • 125 ml water
  • 80 ml appelciderazijn
  • 1 tak rozemarijn

Instructies
 

  • Was de weckpot af.
  • Snijd de meloenen doormidden en schep de pitten eruit.
  • Schep met een meloenboor bolletjes uit het vruchtvlees en doe ze in de weckpot.
  • Blijf meloenen toevoegen aan de pot tot die helemaal gevuld is. Druk zachtjes om er nog een paar toe te voegen als dat lukt.
  • Meng in een kleine steelpan de vanille, rode pepervlokken, suiker, zout, water en azijn.
  • Breng aan de kook op middelhoog vuur en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost.
  • Zodra de pekel kookt, giet je deze voorzichtig over de meloenen in de potten tot ongeveer 0,5 cm onder de rand.
  • Als je te weinig pekel hebt, kun je de potten bijvullen met water.
  • Doe de rozemarijn erbij en doe de deksels op de pot en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zet de pot na afkoeling in de koelkast en laat ze 3 dagen staan voordat je ze eet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating