Meloensoep met een krokantje van Serranoham

In plaats van meloen met ham, kan je meloensoep met een krokantje van Serranoham
serveren tijdens een warme zomeravond. Dit is een leuke twist op de klassieker ham met meloen. De cantaloupe meloen is hier het beste geschikt voor dit soepje. Deze is lekker zoet. Gebruik wel rijpe meloenen die lekker zacht zijn. Eerst steek je er een paar bolletjes uit en leg die in de vriezer om het soepje extra koud te serveren. Want goed koud is dit soepje wel het lekkerst.

Deze gekoelde cantaloupe soep is is puur gezondheid en smaak. Hij is elegant genoeg om een elegante soep of voorgerecht te zijn, maar ook veelzijdig genoeg om thuis van te genieten, voor geen speciale gelegenheid behalve om jezelf te trakteren op een buitengewoon gerecht.

Het krokantje van de Serranoham maak je door dit te bakken in de oven. Serveer dit op of naast de soep. Ook lekker is het om deze ham rauw om soepstengels te wikkelen en deze bij het soepje te serveren. Wat jij wilt of waar jij maar zin in hebt om te maken.

Meloensoep met een krokantje van Serranoham

Koude soepen

Koude cantaloupe soep is een zomerklassieker geworden in mijn huis, het is een snelle en gemakkelijke oplossing als voorgerechtje bij het diner. Dit is echt is een snelle, gezonde en heerlijke viering van de zomer. Het enige dat je nodig hebt is een rijpe meloen met oranje vruchtvlees, zoals een cantaloupe.

Ik schil en ontpit ik de meloen en snijd hem in stukken. Ik merk dat als ik begin met een kleine hoeveelheid van de stukken meloen in de blender en ze verwerk tot ze gepureerd zijn, ik de rest geleidelijk kan toevoegen zonder dat ik extra vloeistof nodig heb. Het sap van een mandarijn, limoen, een zoete dessertwijn en zout naar smaak zijn wat ik nog toevoeg.
Je kunt muntblaadjes en toevoegen voor extra smaak.

Tips:

  • En ik heb nog veel meer heerlijke koude soepen voor warme dagen, je vind ze hier.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Meloensoep met een krokantje van Serranoham:

Meloensoep met een krokantje van Serranoham. In plaats van meloen met ham, kan je deze soep met krokante ham serveren tijdens een warme zomeravond.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Lunch, Soepen, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 rijpe cantaloupe meloenen
  • 2 mandarijnen, sap ervan
  • 1 limoen, sap ervan
  • 5 blaadjes verse munt
  • 100 ml zoete dessertwijn
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 snufje vanillezout (Jonnie Boer)
  • 4 plakken Serranoham
  • evt 4 soepstengels
  • 1 el sesamzaad

Instructies
 

  • Halveer de meloenen, verwijder zaadjes en schep bolletjes uit een helft van de meloen en leg deze in een bakje in de vriezer. Gebruik de rest van de meloenen voor de soep.
  • Verwarm voor de krokante Serranoham de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de ham erop en strooi er sesamzaad over.
  • Bak de ham in 10-15 minuten krokant. Haal uit de oven en leg ze op keukenpapier om te laten drogen. Of wikkel de ham om een soepstengel en bak dit krokant in de oven.
  • Schep vruchtvlees uit meloenhelften. Pureer vruchtvlees met de mandarijn- en limoensap, verse munt en dessertwijn in de blender of met de staafmixer.
  • Breng op smaak met (vanille)zout en cayennepeper en voeg eventueel naar smaak nog wat honing toe. Laat de soep in de koelkast goed koud worden.
  • Schenk de meloensoep in glazen, verdeel de bevroren meloenbolletjes erin en leg 1 plak krokante Serranoham op de rand van het glas.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating