Ga terug
+ servings
Meloensoep met een krokantje van Serranoham. In plaats van meloen met ham, kan je deze soep met krokante ham serveren tijdens een warme zomeravond.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Lunch, Soepen, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 rijpe cantaloupe meloenen
  • 2 mandarijnen, sap ervan
  • 1 limoen, sap ervan
  • 5 blaadjes verse munt
  • 100 ml zoete dessertwijn
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 snufje vanillezout (Jonnie Boer)
  • 4 plakken Serranoham
  • evt 4 soepstengels
  • 1 el sesamzaad

Instructies
 

  • Halveer de meloenen, verwijder zaadjes en schep bolletjes uit een helft van de meloen en leg deze in een bakje in de vriezer. Gebruik de rest van de meloenen voor de soep.
  • Verwarm voor de krokante Serranoham de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de ham erop en strooi er sesamzaad over.
  • Bak de ham in 10-15 minuten krokant. Haal uit de oven en leg ze op keukenpapier om te laten drogen. Of wikkel de ham om een soepstengel en bak dit krokant in de oven.
  • Schep vruchtvlees uit meloenhelften. Pureer vruchtvlees met de mandarijn- en limoensap, verse munt en dessertwijn in de blender of met de staafmixer.
  • Breng op smaak met (vanille)zout en cayennepeper en voeg eventueel naar smaak nog wat honing toe. Laat de soep in de koelkast goed koud worden.
  • Schenk de meloensoep in glazen, verdeel de bevroren meloenbolletjes erin en leg 1 plak krokante Serranoham op de rand van het glas.