Deze pittige ingelegde cantaloupe meloen is een leuke, nieuwe manier om van jouw favoriete fruit te genieten!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
3 dagen d
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerechten, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
- 1 meloen
- ½ tl vanille-poeder
- snufje rode chilivlokken of meer, naar smaak
- 100 gr witte suiker
- ½ tl zout
- 125 ml water
- 80 ml appelciderazijn
- 1 tak rozemarijn
Was de weckpot af.
Snijd de meloenen doormidden en schep de pitten eruit.
Schep met een meloenboor bolletjes uit het vruchtvlees en doe ze in de weckpot.
Blijf meloenen toevoegen aan de pot tot die helemaal gevuld is. Druk zachtjes om er nog een paar toe te voegen als dat lukt.
Meng in een kleine steelpan de vanille, rode pepervlokken, suiker, zout, water en azijn.
Breng aan de kook op middelhoog vuur en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost.
Zodra de pekel kookt, giet je deze voorzichtig over de meloenen in de potten tot ongeveer 0,5 cm onder de rand.
Als je te weinig pekel hebt, kun je de potten bijvullen met water.
Doe de rozemarijn erbij en doe de deksels op de pot en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet de pot na afkoeling in de koelkast en laat ze 3 dagen staan voordat je ze eet.