Ga terug
+ servings
Deze pittige ingelegde cantaloupe meloen is een leuke, nieuwe manier om van jouw favoriete fruit te genieten!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
3 dagen
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerechten, Salades, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
Porties 4

Equipment

  • weckpot 500 ml

Ingrediënten
  

  • 1 meloen
  • ½ tl vanille-poeder
  • snufje rode chilivlokken of meer, naar smaak
  • 100 gr witte suiker
  • ½ tl zout
  • 125 ml water
  • 80 ml appelciderazijn
  • 1 tak rozemarijn

Instructies
 

  • Was de weckpot af.
  • Snijd de meloenen doormidden en schep de pitten eruit.
  • Schep met een meloenboor bolletjes uit het vruchtvlees en doe ze in de weckpot.
  • Blijf meloenen toevoegen aan de pot tot die helemaal gevuld is. Druk zachtjes om er nog een paar toe te voegen als dat lukt.
  • Meng in een kleine steelpan de vanille, rode pepervlokken, suiker, zout, water en azijn.
  • Breng aan de kook op middelhoog vuur en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost.
  • Zodra de pekel kookt, giet je deze voorzichtig over de meloenen in de potten tot ongeveer 0,5 cm onder de rand.
  • Als je te weinig pekel hebt, kun je de potten bijvullen met water.
  • Doe de rozemarijn erbij en doe de deksels op de pot en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zet de pot na afkoeling in de koelkast en laat ze 3 dagen staan voordat je ze eet.