Voor deze pindakaaskoeken met chocolade heb ik Mister Kitchen’s pindakaas kokos maple gebruikt. Omdat deze pindakaas iets dunner (minder stevig) is dan een ander soort pindakaas, heb ik iets meer bloem gebruikt. Als je ‘gewone’ pindakaas gebruikt, kan je iets minder (165 gram) bakmeel gebruiken.
En ik heb nog een recept voor je voor hele makkelijk te maken koekjes, namelijk deze Krokante hartvormige koekjes
Pindakaaskoeken met chocolade. Voor deze pindakaaskoeken met chocolade heb ik Mister Kitchen's pindakaas kokos maple gebruikt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 22 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 24 personen
Ingrediënten
- 100 gr roomboter, zacht
- 100 gr rietsuiker
- 90 gr lichtbruine basterd suiker
- 1 ei (M)
- 130 gr pindakaas
- 175 gr bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 20 gr mini chocodruppels
Instructies
- Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
- Klop met een mixer de boter romig in ongeveer 2 minuten. Voeg de suikers toe en klop nog een paar minuten. Voeg dan het ei en de pindakaas toe en mix alles door elkaar.
- Voeg nu bakmeel, bakpoeder en zout toe en meng dit met een spatel door de botermassa.
- Lepel het deeg op een groot vel huishoudfolie en rol stevig op tot een lange worst.
- Leg de worst ongeveer een half uur in de vriezer tot het goed stevig geworden is.
- Verwarm de oven voor op 190˚C.
- Haal dan uit de vriezer en snijd 24 plakken hiervan.
- Leg de helft van de plakken op het bakpapier, strooi er wat chocodruppels over en druk deze iets aan.
- Schuif de plaat in de oven en bak de koeken 10-12 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en schuif de volgende bakplaat met koeken in de oven en bak deze ook 10 minuten.
- Laat de koeken een paar minuutjes afkoelen op je bakplaat en daarna op een rooster.