Dit recept voor een pindakaas chocoladerepen met gepofte quinoa is perfect voor iedereen die van pindakaas en chocolade houdt. Het beste van dit recept? Het kan volledig veganistisch worden gemaakt door zuivelvrije chocolade te gebruiken en zit boordevol voedzame ingrediënten, waaronder gepofte quinoa.
Mijn recept voor deze reep heeft ook geen oven nodig en kan enkele weken in de koelkast worden bewaard. Maar ik durf te wedden dat het niet zo lang meegaat.
No-bake
Deze no-bake pindakaas chocoladerepen zijn een favoriet recept voor het hele gezin. Ze zijn dik, rijk en decadent.
Chocolade en pindakaas, moet ik nog meer zeggen? Voeg wat agavesiroop toe en dit recept zal een hit zijn voor iedereen. En met ingrediënten als pindakaas en gepofte quinoa zijn deze repen een uitstekende bron van eiwitten.
Je hebt geen oven nodig en ze zijn snel te maken.
Karamel
Ik heb voor deze repen agavesiroop gekaramelliseerd. Het transformeert de toch al heerlijke zoete nectar in een rijke, complexe smaak die een geheel nieuwe dimensie aan de repen toevoegt.
Zet een pan met dikke bodem op het vuur op middelhoog vuur.
Giet de agavesiroop in de pan.
Roer de agavesiroop voortdurend met een pollepel terwijl deze opwarmt. Houd het goed in de gaten om verbranding te voorkomen.
Wees geduldig, het proces kan enige tijd duren maar het eindresultaat is de moeite waard.
Pindakaas
Pindakaas is een van de hoofdingrediënten en wordt in onderste laag gebruikt. Voor de beste textuur raad ik een 100% pindakaas met stukjes aan.
Het is geen geheim dat veel bakkers dol zijn op bakken met pindakaas. Zoals deze pindakaaskoekjes, een recept dat al jaren op mijn site staat.
Maar hoe zit het met NIET BAKKEN met pindakaas? No repen combineren een verleidelijke smaakcombinatie waar we allemaal van houden: chocolade en pindakaas. In dit eenvoudige recept zit fluweelzachte chocolade bovenop een dikke laag pindakaasachtige heerlijkheid. De pindakaas-laag smaakt opmerkelijk vergelijkbaar met het midden van een Reese’s Peanut Butter Cup.
Je kunt ook een andere notenboter gebruiken.
Chocolade
Ik heb een combinatie van witte en pure chocolade gebruikt. De witte chocolade wordt gemengd met de pindakaas en gepofte quinoa. Dit vormt de onderste laag van deze repen.
Veganistisch: Gebruik zuivelvrije chocoladestukjes om dit veganistisch te maken en voel je vrij om de witte in te ruilen voor pure chocolade.
Gepofte granen
Luchtige crispy gepofte granen zijn heerlijke in deze repen. Je kunt hiervoor gepofte quinoa spelt, rijst, tarwe of boekweit gebruiken.
Ze zijn een geweldige bron van vezels en hebben een nootachtige smaak, waardoor ze perfect zijn voor dit recept. Gepofte granen vind je o.a. in de AH.
Ook zo dol op de combinatie van pindakaas met chocolade?
Probeer dan ook eens deze overheerlijke:
Pindakaas chocolade taartjes
Chocolade pindakaas Reese taart
Pindakaas cupcakes met witte chocolade
Witte chocolade en pindakaas fudge
Pindakaas chocolade proteïne repen
Chocolade gepofte rijstrepen met pindakaas
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Pindakaas chocoladerepen:
Ingrediënten
- 200 gr agavesiroop
- 100 gr witte chocolade
- 150 gr pindakaas
- 50 gr gepofte granen
- 250 gr pure chocolade
- 1 klont roomboter
Instructies
- Bedek de bodem van een vierkante bakvorm met bakpapier.
- Haak de witte chocolade en pure chocolade apart in kleine stukjes.
- Maak van de agave een karamel door de agave in een pan op middelhoog vuur te laten karamelliseren.
- Zet het vuur dan laag en smelt hierin de witte chocolade.
- Zodra de chocolade gesmolten is zet je het vuur uit en meng je de pindakaas erdoor.
- Als laatste voeg je de gepofte granen toe en roer tot een mengsel. Giet het mengsel vervolgens in de bakvorm. Druk het goed plat met de bolle kant van een lepel.
- Smelt ondertussen de pure chocolade met de boter au-bain-marie.
- Giet de gesmolten chocolade over het pindakaasmengsel in de bakvorm.
- Laat afkoelen en zet dan in de koelkast om verder op te stijven.
- Wanneer alles is uitgehard haal je het blok uit de bakvorm en snijd het in repen.