If you like Piña Colada …. dit heerlijke Piña Colada ijs is simpel en zonder ijsmachine te maken. De Piña Colada cocktail die ik hiervoor gebruikt heb, kan je kant-en-klaar kopen (bij de slijter). Serveer het op een tropische avond en je waant je in het Caribisch gebied met zo’n heerlijk nagerecht. Garneer de glazen leuk aan met wat kokos op de randen en een paar gezellige cocktail parapluutjes in het ijs.
Natuurlijk kan je ook dit ijs ook maken in een ijsmachine als je die hebt.
Ik heb ook nog een lekker recept voor Piña Colada ijslollies voor je. Proberen? Hier vind je het recept.
Piña Colada ijs. If you like Piña Colada …. dit heerlijke Piña Colada ijs is simpel en zonder ijsmachine te maken. Serveer het op een warme avond.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 6 uur uur 15 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Caribisch
Porties 6 personen
Ingredients
- 3 eieren
- 100 gr suiker
- 250 gr mascarpone
- 150 ml Piña Colada cocktail
- 250 gr (verse) ananas
- 40 gr kokosrasp
Instructions
- Splits de eiwitten van de eigelen. Klop de eiwitten op, voeg dan ongeveer 3/4 deel van de suiker erbij en klop dan verder goed stijf.
- In een andere kom klop je de eigelen met de rest van de suiker ongeveer 5 minuten op tot een lichte schuimige massa (suiker dient opgelost te zijn in dit mengsel).
- Voeg de mascarpone bij het opgeklopte eigeel en meng dit voorzichtig door elkaar.
- Doe dan de Piña Colada erbij en roer dit er doorheen. (Het is nu weer een dun mengsel geworden).
- Doe een flinke lepel van het eiwit bij het eigeelmengsel en meng dit stevig erdoor. Dan meng je voorzicht de rest van het eiwit erdoor, zodanig dat het nog wel luchtig blijft.
- Snijd de ananas in hele kleine blokjes en meng dit als laatste samen met de kokosrasp voorzichtig erdoor.
- Giet het mengsel in een goed afsluitbare diepvriesbak en zet het in de vriezer. Laat minimaal zes uur bevriezen. Haal het 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en schep er dan bolletjes ijs uit.