Piadina met Prosciutto en Burrata

Dit Italiaanse flatbread recept is gemaakt met piadina en een paar simpele ingrediënten. Het is rijk, knapperig, geurig bij elke hap en smaakt heerlijk. Klaar om je pizza-avond te vervangen? Maak dan deze verrukkelijke piadina met Prosciutto en burrata. Als je gek bent op dit Italiaanse flatbread, raad ik je aan om dit gerecht te proberen.
Het is knapperig en heeft pittige smaken, daarnaast is het nog gemakkelijk te maken.
Ideaal als lunch, voorgerecht of eenvoudig diner.

 

Piadina

Piadina is een klassieke Italiaanse streetfood uit Le Marche genaamd piadina of crescia sfogliata. Het is een heerlijke en smaakvolle Italiaanse flatbread sandwich, super knapperig en geurig. Perfect om te vullen met vlees(waren), kaas en groenten.
Er is altijd een goed moment om van dit heerlijke recept te genieten, denk aan een Italiaanse flatbread sandwichbar om bij jou thuis te organiseren. De volgende keer dat jij jouw vrienden of familieleden uitnodigt, bereidt dan een volledige tafel met piadina samen met verschillende soorten vleeswaren, kaas en groenten. Zo kunnen jouw gasten hun favoriete vullingen maken. Ik weet zeker dat ze er dol op zullen zijn.

Ook zo dol op piadina? Probeer dan ook eens deze lekkere:

 

Variaties

Ik heb mijn favoriete manier om de piadina te vullen op een rijtje gezet.

  • Gegrilde of gebakken groenten zoals aubergine, courgettes, paprika’s en uien.
  • Salades zoals rucola of roergebakken radicchio geven een peperige smaak.
  • Niet alle kazen passen goed bij dit Italiaanse platbroodrecept. Ik zou aanraden om een milde zachte kaas te gebruiken, zoals een Gorgonzola dolce. Voor de halfharde of gerijpte kaas raad ik je aan om Pecorino of Manchego-kaas te gebruiken. Als je burrata of mozzarella gebruikt, dep deze dan goed droog, anders heeft het de neiging om piadina te nat te maken.
  • Bresaola of salami zijn mijn topkeuzes. Kies uit een goede Parmaham of Prosciutto. Mix en match en veel plezier!

 

Tip:

Ik heb dit heerlijk platbrood online besteld bij Pastavoordeel.nl 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Piadina met Prosciutto en Burrata:

Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 piadine
  • 4 plakken Proscuitto
  • 1 burrata
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 zakje rucola

Instructies
 

  • Verhit een middelgrote antiaanbakpan op middelhoog vuur. Zodra de pan heet is, leg je de piadina erin.
  • Draai de piadina om zodra er belletjes op het oppervlak beginnen te komen en de onderkant goudbruin wordt, ongeveer 2 minuten. Gebruik een spatel om hem om te draaien.
  • Houd het bakken van de piadina in de gaten om te voorkomen dat hij verbrandt. Zet het vuur lager als hij te heet is.
  • Bak het nu nog 2 minuten aan de andere kant. Bedek de piadina met een theedoek terwijl je de andere piadina bakt, dit houdt ze warm.
  • Beleg een helft van de piadina met een halve burrata, de Proscuitto, zongedroogde tomaten en een beetje rucola. Klap de piadina dubbel en serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating