Pastaschelpen met Spinazie en Pompoen

Combineer pompoen, zachte ricotta kaas, spinazie en een beetje extra kaas voor een pastadiner waar het hele gezin dol op zal zijn. Deze gevulde pastaschelpen zijn gevuld met gekruide ricotta, pompoen en spinazie en vervolgens overgoten met een heerlijke beurre noisette! Een gezellige twist op klassieke gevulde met tomatensaus. De pastaschelpen met spinazie en pompoen zijn het perfecte vegetarische herfstdiner!

Ingrediënten

  1. Pompoen, ik gebruikte een halve grote flespompoen, maar je kunt ook een ander soort pompoen gebruiken.
  2. Spinazie, gebruik verse spinazie of eventueel diepvries bladspinazie. Zorg er dan wel voor dat de spinazie volledig ontdooid is en dat al het overtollige water eruit is geperst. Anders krijg je een waterige vulling.
  3. Jumbo pastaschelpen, dit recept maakt 16 gevulde schelpen, wat een halve doos is. Dus als je de hele doos wilt gebruiken en 32 schelpen wilt maken, verdubbel dan gewoon de vulling en saus!
  4. Ricotta kaas, volle ricotta is het beste voor gevulde schelpen, omdat het minder dun is en een rijkere, romigere smaak heeft!
  5. Kruiden, neem basilicum en lente-uien voor in de ricotta. Of andere verse kruiden die jij lekker vindt. De salieblaadjes zijn wel erg lekker als topping.
  6. Oude kaas, geeft extra smaak aan de vulling.
  7. Hazelnoten, geven een lekkere crunch aan de vulling.

De volledige lijst met ingrediënten en hoeveelheden vindt u in het recept hieronder.

Tips

  • Je kunt de pastaschelpen volledig gevuld in je ovenschaal van tevoren bereiden. Dek ze goed af en bewaar ze tot 2 dagen in de koelkast voordat je ze in de oven gaan. Zorg er wel voor dat de ovenschaal minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komt voordat je ze gaat bakken.
  • Bewaar de restjes afgedekt in de koelkast tot 5 dagen. De schelpen worden lekker warm in de magnetron!
  • Je kunt de pastaschelpen op het bord eventueel nog bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pastaschelpen met spinazie en pompoen:

Pastaschelpen met spinazie en pompoen. Heerlijk pastagerecht gevuld met ricotta, pompoenpuree, spinazie en verse kruiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • ½ flespompoen
  • 200 gr verse spinazie
  • 40 gr hazelnoten
  • olijfolie
  • 200 gr ricotta
  • 7 gr basilicumblaadjes, gehakt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 50 gr oude kaas, geraspt
  • peper en zout
  • ½ citroen, rasp en sap ervan
  • 16 jumbo pastaschelpen
  • 1 flinke klont roomboter
  • 1 handjevol salieblaadjes

Instructies
 

  • Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd hem in kleine blokjes. Kook de blokjes ongeveer 10-15 minuten tot ze zacht zijn. Giet dan af en prak ze met een vork.
  • Roerbak de spinazie in een beetje olijfolie in een wok tot het iets geslonken is. Haal uit de pan en hak de blaadjes in stukken. Doe ze in een kom met de geprakte pompoen.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze daarna in stukjes.
  • Kook de pastaschelpen volgens de aanwijzing op de verpakking en giet ze dan af. Laat iets afkoelen. Verwarm nu de oven voor op 180˚C.
  • Meng de ricotta, basilicum, lente-ui en oude kaas met de pompoen, spinazie en hazelnoten door elkaar. Doe de citroenrasp erbij en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul nu voorzichtig de grote pastaschelpen met het mengsel en leg ze in een ovenschaal.
  • Als alle schelpen in de ovenschaal liggen, giet je er een bodempje heet water erbij (niet over de schelpen gieten!).
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven. Bak ongeveer 20 minuten, haal dan het aluminiumfolie eraf en bak nog 5 minuten.
  • Verwarm de boter in een pan tot het bijna bruin wordt, doe de salieblaadjes erbij en bak deze even in de boter. Haal de pan van het vuur en meng het citroensap erdoor.
  • Haal de schaal uit de oven, verdeel de schelpen over de borden. Lepel er wat botersaus en salieblaadjes over.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating