Deze pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten in een heerlijke romige saus is snel en eenvoudig te maken.
Deze ‘Toscaanse’ pasta met gehaktballen zit boordevol heerlijke smaken! De decadente saus is gemaakt met room, knoflook, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten en Italiaanse kruiden. Deze heerlijke smaken worden opgenomen door de pasta en de gehaktballen.
No-waste
Ik had nog wat gehaktballetjes in de koelkast liggen die overgebleven waren van mijn verjaardag. Wat verse pasta die echt nu toch wel gekookt moest worden en een halve pot zongedroogde tomaten en een halve zak spinazie lagen ook nog te lonken in de koelkast.
Dus voordat je boodschappen gaat doen, eerst even checken wat er nog in de koelkast ligt en wat je ervan kunt bereiden.
Gehaktballetjes
Voor het gemak gebruik ik voor dit gerecht graag kant-en-klare gehaktballetjes uit de supermarkt. Ik koop meestal rundergehaktballetjes, maar je kunt ook rund- en varkensvlees of zelfs lamsvlees gebruiken. Als je gehakt over hebt, kun je het gerust zelf maken. Ik heb een geweldig recept voor Italiaanse gehaktballetjes dat je als leidraad kunt gebruiken, met het gehakt dat je lekker vindt.
Of je neemt lekkere verse worstjes, knijpt het vlees eruit en vorm daar balletjes van.
Zongedroogde tomaatjes
Wist je dat je zelf heel goed zongedroogde tomaatjes kunt maken? Lees hier hoe je dat doet.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten:
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, in dunne plakken
- 200 gr verse spinazie
- 10 zongedroogde tomaten
- 300 gr gehaktballetjes
- 200 ml runderbouillon
- 200 ml slagroom
- 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 el Italiaanse kruiden
- 250 gr pappardelle
Instructies
- Fruit de ui en knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg dan de spinazie erbij en bak deze tot het deels geslonken is. Voeg de gehaktballetjes en zongedroogde tomaten toe en bak dit nog even mee.
- Schenk de bouillon, room en geraspte kaas erbij en breng aan de kook tot de kaas gesmolten is. Voeg de kruiden erbij, roer dit er nog even door.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af.
- Meng de pasta door de saus en serveer direct.