Ook deze lekkere knolletjes heb ik gescoord in Het Lokaal in Amersfoort. Maar ja wat doe je er dan mee. Ik heb ze gecombineerd in dit vegetarisch gerecht Pasta met herfstknolletjes, spinazie en oesterzwammen.
Herfstknolletjes zijn een oude (vergeten) groente die in Nederland alleen nog in de biologische landbouw geteeld wordt. Het is dezelfde knol als de meiknol, maar de meiknol wordt in het voorjaar geoogst. De herfstknolletjes kunnen ook rauw gegeten worden in een salade.
Ik heb volkoren penne genomen voor dit gerecht, maar je kunt ook een ander soort pasta nemen. In plaats van Parmezaanse kaas, kan je ook een oude kaas of belegen geitenkaas erover raspen.
En ik heb ook nog een heerlijk recept van Meiknolletjes voor je, namelijk deze Gekruide meiknolletjes.
Ingrediënten
- 300 gr volkoren pasta
- 600 gr herfstknolletjes
- 1 rode ui
- 6 takken tijm
- 10 salieblaadjes
- 3 teentjes (gerookte) knoflook
- 200 gr oesterzwammen
- 250 gr spinazie
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Schil de herfstknolletjes en snijd ze in kwarten.
- Schil de rode ui en snijd deze in dunne ringen.
- Rits de tijmblaadjes van de steeltjes, snijd de salie fijn en hak de knoflook fijn. Borstel de oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken. Was de spinazie goed en laat dit uitlekken.
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Kook de herfstknolletjes ongeveer 5-7 minuten beetgaar in water met een beetje zout.
- Giet ze dan af.
- Verwarm olijfolie in een hapjespan of wok en bak daar de meiknolletjes in samen met de rode ui, tijm, salie en peper en zout (uit de molen).
- Zet het vuur hoger en voeg de oesterzwammen toe en bak dit goudbruin.
- Voeg de uitgelekte spinazie toe en roerbak dit nog even mee.
- Giet de pasta af en doe dit met iets pastavocht in de pan van de groenten. Roer alles goed door elkaar.
- Schep de pasta op de borden en schaaf er nog wat Parmezaanse kaas over.