Pasta met Chinese Kool, Prei, Spekjes en Citroen

Deze pasta met Chinese kool, prei, spekjes en citroen is een lekkere combinatie geworden. Heerlijk voor in de winter, als er volop prei en koolsoorten uit ons kikkerlandje bij de groenteboer liggen. Italy meets Holland zo te zeggen.
Ik heb fusilli (spirelli) pasta gebruikt voor dit gerecht, het is een pastasoort in de vorm van een spiraal. Maar je kunt natuurlijk ook een ander soort (volkoren) pasta gebruiken zoals macaroni of farfalle of penne.
Als je bang bent dat de kinderen de citroen erin niet lekker zullen vinden, dan laat je het eruit. Maar ik moet zeggen dat de citroenrasp wel een lekkere frisse touch geeft aan deze pasta.

Italiaans toetje na?

Heb je nog zin in een Italiaans toetje? Dan kan ik je deze Amaretto cheesecake in een glaasje aanbevelen.

 

Recept Pasta met Chinese Kool, Prei, Spekjes en Citroen:

Pasta met Chinese kool, prei, spekjes en citroen. Als je een lekkere en makkelijke pasta wilt maken, ga dan voor deze pasta met Chinese kool, prei, spekjes en citroen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr fusilli pasta
  • 150 gr magere spekreepjes
  • 2 preistengels
  • 1 Chinese kool
  • 5 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroenrasp
  • 100 ml room
  • peper en zout
  • pijnboompitten
  • oude kaas, geraspt

Instructies
 

  • Snijd de prei in dunne ringen en spoel dit schoon. Laat dan goed uitlekken. Snijd de Chinese kool doormidden en snijd de helften in hele dunne repen.
  • Kook de pasta in water met ruim zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Bak in een grote hapjespan op hoog vuur de spekjes goudbruin. Voeg de prei toe en bak dit mee op hoog vuur tot de prei iets geslonken is. Voeg dan de kool toe en bak dit ook mee.
  • Rits de blaadjes van de tijmtakjes, doe dit erbij alsmede de knoflook, citroenrasp en room. Laat op nog even op hoog vuur staan.
  • Schep met een schuimspaan de pasta uit het water en schep dit met aanhangend vocht bij de groenten. Meng alles goed door elkaar. Als het te droog lijkt, voeg dan nog wat pastawater erbij.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Schep de pasta op de borden, bestrooi met wat pijnboompitten en rasp er de kaas boven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating