Pappardelle pasta met bavette Stroganoff

Dit is zonder twijfel een van mijn favorieten: Stroganoffsaus. Vroeger bereidde ik deze saus aan tafel in het restaurant van mijn ouders, en nu verwen ik er mijn man, familie of vrienden mee. Deze pappardelle pasta met bavette en Stroganoffsaus is een heerlijke combinatie geworden. Ben je een liefhebber van vlees en pasta? Dan moet je dit recept zeker proberen – de smaken zullen je verrassen.

Natuurlijk kun je ook een andere pastasoort gebruiken, maar pappardelle past perfect bij deze rijke saus. Ook de keuze van het vlees is flexibel: gebruik gerust een ander soort biefstuk of steak, afhankelijk van wat je lekker vindt. Voor de saus heb ik beukenzwammetjes gebruikt, maar champignons zijn een prima alternatief. Snijd ze dan in dunne plakjes zodat ze mooi in de saus smelten.

Nog meer Stroganoff?

Ben je fan van deze klassieker? Probeer dan ook eens de Tournedos met Stroganoff saus – een gerecht dat gegarandeerd indruk maakt.

Pappardelle met bavette Stroganoff. Wil je eens een echte lekkere pasta maken met een heerlijke steak en saus erbij? Maak deze dan!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 bavette (350 gr)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • olijfolie
  • 1 grote ui, in halve ringen
  • 1 puntpaprika, in halve ringen
  • 150 gr paddenstoeltjes
  • 2 knoflookteentjes, geraspt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 250 ml slagroom
  • 250 gr vers pappardelle
  • peper en zout

Instructies
 

  • Haal de bavette een half uur van te voren uit de koelkast en om op kamertemperatuur te komen. Dep hem goed droog en bestrooi met gerookte paprikapoeder.
  • Verwarm een scheutje olijfolie met een eetlepel roomboter in een koekenpan en fruit hierin op middelhoog vuur de ui en paprika. Zet het vuur iets hoger en voeg de paddenstoeltjes toe.
  • Voeg de knoflook en paprikapoeder erbij en bak ook even mee.
  • Voeg het blikje tomatenblokjes toe en bak even kort mee. Dan gaat de room erbij en kook je de saus iets in, breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie. Wacht tot dit goed heet is
  • en bak dan de bavette aan beide kanten bruin. Voor medium rare bak je deze ongeveer 7-10 minuten.
  • Haal de bavette uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie en laat nog even rusten voordat je de bavette in dunne plakken snijdt.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Als deze beetgaar is giet je het af en doe de pasta dan bij de pan in de Stroganoff saus en meng het door de saus.
  • Verdeel de pasta over de borden en serveer hierop de reepjes bavette.

4 reacties

  1. Een geweldig heerlijk gerecht en inderdaad in een ommezien gemaakt en op tafel. Mmmm

  2. Dankjewel Jessica, heel leuk om te horen van je. Met culinaire groet, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating