Je kent dat wel….van die restjes eten waarvan je niet weet wat je ermee zult doen. Zo had ik veel te veel van die heerlijke Provençaalse groenteschotel Tian over. Ook nog een paar rösti rondjes – die ik gekregen had – in de vriezer liggen. Even een blik in de koelkast geworpen en daar lagen ook nog een paar kippendijen. Ovenschotel met kip, groente en rösti wordt het dus vandaag. Hussemusse met je neus ertussen zou mijn vader gezegd hebben.
Als je geen restjes groenteschotel overhebt, kan je natuurlijk deze groenten in blokjes snijden en bakken.
Het is een heerlijke ovenschotel geworden, manlief heeft drie keer opgeschept! Deze ‘comfort food’ goed op de druilerige dag die het vandaag was.
Ik heb een ovale ovenschaal van 26 centimeter lang gebruikt voor dit gerecht.
Tian
Ben je nieuwsgierig geworden naar de Provençaalse groenteschotel Tian? Dan kan je hier het recept vinden.
Ingredients
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- olijfolie
- 1/2 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 1 tl tijmblaadjes
- 400 gr kippendijen
- 1 kippenbouillonblokje
- 100 ml room
- 50 gr geraspte kaas
- peper en zout
- 400 gr rösti rondjes
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220˚C. Vet een ovenschaal in.
- Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
- Voeg dan de rest van de groente en tijm erbij en bak dit tot de groenten zacht zijn.
- Snijd ondertussen de kippendijen in kleine blokjes.
- Bak in een andere koekenpan in een scheutje olijfolie de blokjes kip goudbruin op hoog vuur. Doe de kip dan bij de groenten en voeg het bouillonblokje, de room en geraspte kaas toe.
- Laat even pruttelen tot de kaas gesmolten is, proef dan of het genoeg op smaak is. Lepel het mengsel dan in de ovenschaal en verdeel hierop de rösti rondjes.
- Schuif de schaal in de oven en bak de schotel in ongeveer 25 minuten tot de rösti rondjes goudbruin geworden zijn. Serveer de schaal op tafel.